Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un restaurant emblemàtic de l’Eixample tancat dona pas a un forn històric

La Llave va ser un restaurant emblemàtic que va funcionar durant més 40 anys a l’Eixample. Estava al carrer de Consell de Cent, 388, en la superilla actual. Oferia cuina de mercat i plats de la zona de l’Alcàrria. L’establiment va abaixar la persiana pels efectes de la pandèmia i la impossibilitat de renovar el lloguer. Era el 2021.

Tres anys després, en el local de La Llave s’ha instal·lat un forn històric de la ciutat, la firma Boldú, que té el seu origen l’any 1939, quan un pagès de Lleida, Josep Boldú, es va instal·lar al barri de Gràcia i, després de treballar d’ajudant de forner, va obrir el seu propi comerç.

16 botigues a la capital catalana

85 anys després, Boldú compta amb 16 botigues a la capital catalana, la darrera de les quals ha obert a Consell de Cent amb Bailèn. En aquestes dècades, el negoci ha canviat totalment i ara Boldú ofereix tota mena de dolços. L’store nova, a més, funciona com a espai de degustació. Tal com es pot veure en el vídeo que la firma ha penjat en el seu perfil d’Instagram, el local disposa de terrassa i l’interior és ampli, amb grans finestrals i amb molt poca decoració.

Segons va explicar l’Ajuntament a finals d’agost, es va concedir una llicència d’obres en aquest emplaçament de la ciutat per a dur a terme l’enderroc de sostres, paviments, revestiments, instal·lacions i neteja de mobiliari i elements sense ús. El local compta amb llicència d’activitat des de l’any 1994 i no s’ha demanat cap canvi d’ús. Des de principis del 2023, el districte de l’Eixample disposa d’un nou pla d’usos que limita l’obertura de més locals de restauració, entre altres negocis. A Boldú no l’ha afectat perquè l’espai ja comptava amb una llicència vigent.

Façana del forn Boldú a Consell de Cent, a l’Eixample / Cedida-Andreu Farràs

Un celler al soterrani del restaurant

Al capdavant del restaurant La Llave hi havia el restaurador Álvaro Igualador. El titular del negoci es va acomiadar el setembre del 2021 de la seva clientela amb un missatge a Instagram. “Han estat 41 anys de satisfaccions, de conèixer persones meravelloses i de viure experiències excepcionals. Gràcies a tots per la vostra amistat, amor, generositat i empatia”, va escriure.

Entre la clientela de la Llave, que destacava pel celler que tenia al soterrani guardat amb clau, hi havia la redacció d’El Periódico de Catalunya. La seu del diari va estar a tocar del restaurant, a Consell de Cent, 425, entre els anys 1994 i 2021. Justament, el local on va estar el Periódico també s’està reformant per fer-hi oficines.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa