La millor pizza de l’Estat es pot menjar a Barcelona. La cadena Can Pizza, que va néixer al Prat de Llobregat, ha guanyat el concurs de pizzes que organitza ‘Madrid Fusión Alimentos’ amb la seva ‘Pulp Edition’, una pizza inspirada en la pel·lícula de Quentin Tarantino i que està feta de pop, mozzarella de búfala, oliva Kalamata i sobrassada. A Barcelona, es pot trobar als locals que la cadena té a la rambla del Poblenou, al passatge de Simó –Sagrada Família– i a la ronda de la Universitat –a tocar de la plaça de Catalunya–.
És el segon cop que Can Pizza s’endú el premi gros del concurs, aquest cop després de derrotar quatre pizzeries més de Madrid, Màlaga i Tenerife. L’alegria no és pas nova, ja que l’any passat ja es van imposar en la categoria d’estil lliure, en aquest cas, gràcies a la pizza ‘Jerry Tomato’. Segons els xefs, van guanyar, en part, per tenir en compte “la procedència dels ingredients”, fet que han tornat a valorar en la nova elaboració. En aquest cas, amb productes típics d’altres territoris propers, com la sobrassada de Mallorca o el pop gallec. L’alegria no acaba amb la ‘Pulp Fiction’. Aquest any, l’establiment ha guanyat també el premi a millor pizza margarida de l’Estat.
El millor restaurant europeu, també a Barcelona
Barcelona s’està acostumant a viure bones notícies gastronòmiques. Si ara s’ha sabut que Can Pizza té la millor pizza de l’Estat, la setmana passada es va saber que el restaurant ‘Disfrutar’ és el segon millor del món i el primer d’Europa. El local creat per Oriol Castro, Mateu Castañas i Eduard Xatruch, que van iniciar el seu camí a l’èxit com a caps de cuina del Bulli, van crear el Compartir, a Cadaqués, i dos anys més tard, el ‘Disfrutar’, a Barcelona, amb una cuina d’avantguarda i grans tècniques culinàries que ara són les millors d’Europa.
