Barcelona perd un altre restaurant clàssic, amb 25 anys al barri Gòtic. Es tracta del Lluís de les Moles, un establiment que destacava per oferir “un menú d’autor elaborat amb productes frescos a un preu excepcional”, tal com recull en el seu web, encara actiu.
Segons ha avançat, Time Out, el restaurant ja no va obrir després de les vacances d’estiu de l’any passat. I ara el local, al carrer de les Moles, 25, molt a prop de la plaça de Catalunya, està disponible, segons un rètol de la immobiliària Multiespai penjat a la façana de l’edifici.
Va obrir el 2001
El Lluís de les Moles va obrir el 2001. Al capdavant del negoci hi havia el xef Lluís Piera, que abans havia passat pels fogons de restaurants tan coneguts de Barcelona com el Via Veneto, el Botafumeiro, el Jean Luc Figueras, l’Hotel Joan Carles I i el Mercès, destaca el portal de l’associació Barnacentre, que aglutina i representa a uns 1.000 comerços del Gòtic.

Segons l’entitat comercial, el restaurant era “de pas obligat per als amants de la gastronomia en un ambient únic i amb un servei excepcional”. I entre els plats en destaca el fricandó de vedella, les tripes, lleugerament picants, i la tonyina fresca amb pimentons del cristall, allets i cruixent de porro. El menú oscil·lava entre els 18 i els 20 euros.
L’adeu de Direkte Boqueria
El restaurant Lluís de les Moles no és l’únic que plega a Ciutat Vella. Tal com ja ha explicat el TOT Barcelona, aquest dissabte 5 d’abril serà l’últim dia que estarà obert el Direkte Boqueria, un local petit, amb una barra de degustació només per a vuit comensals en la qual s’ofereixen plats creatius i complexos. En aquest cas, la clausura del restaurant, dirigit pel xef Arnau Muñío, és perquè es trasllada al carrer de París, 200.
Un altre restaurant que ha tancat recentment ha estat el Citrus, amb 30 anys a la cantonada de Consell de Cent amb el passeig de Gràcia. Poc després d’abaixar la persiana, el local es va llogar. En un futur, és previst que hi obri un establiment del grup de restauració francès Big Mamma.