El forn Sarrià, un establiment centenari del barri de Sarrià, tanca. L’antic Can Brufau, obert el 1904, abaixa la persiana perquè “el ritme de feina s’ha tornat insostenible”, explica el titular del negoci Blas Aranda en el perfil d’Instagram del forn. I afegeix: “No hem pogut trobar forners que ajudin per seguir amb l’activitat”.
Tot i ser un comerç amb més d’un segle de vida, el forn Sarrià no forma part de la ruta d’establiments emblemàtics de la ciutat, que l’Ajuntament va elaborar el 2016. En l’escrit, Aranda diu també que “després de molts anys servint-vos amb il·lusió, passió i farina fins als colzes, ha arribat el moment de dir adeu. No ha estat una decisió fàcil”.
Situat al carrer de Major de Sarrià, 100, la fleca tancarà el 20 de setembre d’aquest any, ha recollit el diari El Jardí. La família Aranda fa més de mig segle que està al capdavant del forn, quan se’n va fer càrrec el pare del Blas i la Sílvia, que treballa a la botiga amb el seu germà.
Altres forns que han dit adeu
A finals de març, el TOT Barcelona ja va informar de la clausura d’un altre forn centenari, en aquest cas al barri del Raval. La fleca Els Àngels va plegar perquè la seva propietària, Juana Solé, es jubilava. Solé era al comerç des del 1985, quan el va agafar amb el seu marit. També a mitjan febrer es va saber que tancaria el forn Esplugues de Sants, amb 126 anys d’història.
Enmig de tots aquests tancaments, el primer grup de França del sector de les fleques, Boulangerie Marie Blachère, aterrarà aquest juliol a Barcelona amb l’obertura d’un establiment al carrer del Carme, 25, a tocar de la Rambla i del mercat de la Boqueria. L’empresa, amb uns 850 comerços al país veí, ha escollit la capital catalana per la seva expansió a l’Estat. En cinc anys, vol obrir entre 15 i 20 forns a la ciutat.