Les truites del bar Nino ja són història. En David Gil va abaixar definitivament la persiana del negoci familiar ara fa just dues setmanes després d’una trajectòria de gairebé quatre dècades al barri de les Corts. Ho va fer amb una barreja d’emocions, però convençut que era la decisió correcta. “No saps mai quan és el millor moment per fer-ho, però, després de 12 anys al capdavant i de les penúries de la covid, crec que podem estar contents”, assegura en una conversa amb el TOT Barcelona.

El responsable d’aquest establiment ubicat en el número 36 del carrer de l’Equador feia temps que rumiava la possibilitat de traspassar-lo. El desgast personal que arrossegava Gil i la transformació del barri, que ha fet que cada cop sigui més difícil sobreviure per als petits comerços, abocaven el bar a un canvi de mans que finalment s’ha precipitat per l’aparició fulgurant d’un comprador que garanteix una continuïtat en els estàndards culinaris marcats pel Nino, que basava la seva oferta en el producte de proximitat i que tenia sens dubte com a plat estrella truites de patates, batejades per molts com les millors de les Corts.

El periple iniciat als vuitanta pels pares de Gil, que alhora van agafar el relleu del primer propietari, un home italià que més de mig segle després encara donava nom al negoci, el continuarà a partir d’ara el cuiner d’un popular restaurant basc de Sitges. El nou responsable oferirà des de la mateixa petita barra de tota la vida una selecció de tapes, pintxos i plats combinats, on la fal·lera per les truites del Nino continuarà present en certa manera a través d’una truita de bacallà. Ara bé, serà difícil que el local pugui mantenir-se com aquest oasi de la llengua que havia aconseguit construir l’antic propietari, que havia fet del bar un dels pocs de la zona on el tracte era completament en català.

David Gil, propietari del bar Nino de les Corts, que està en procés de traspàs després de quatre dècades en mans d'aquesta família / A.R.
David Gil, propietari del bar Nino de les Corts, que està en procés de traspàs després de quatre dècades en mans d’aquesta família / A.R.

Un millor escenari i la recepta secreta

La nova etapa de l’establiment es veurà segur beneficiada per la finalització del parc de la Colònia Castells, que després d’un any de retard i d’acumular un sobrecost important va poder obrir al públic a mitjans del passat mes d’abril. “La mobilitat a la zona ha canviat completament amb la fi de les obres i l’estrena del parc. La gent torna a passejar per aquí i això dona molta vida al barri“, assenyala Gil, que considera que la inauguració del nou espai verd ha tingut un paper clau en facilitar el traspàs del negoci.

Malgrat haver fet ja efectiu el canvi de mans, Gil s’acomiadarà de la seva fidel clientela i dels veïns en una petita festa que tindrà lloc a l’establiment el pròxim dimecres 26 de juny a les sis de la tarda. Aquesta ocasió serà l‘última oportunitat per degustar les famoses truites del fins ara responsable del Nino, que s’ha negat a revelar el secret del seu plat estrella, però que sí que té clar quina és la recepta de l’èxit: “Tothom té la seva manera de fer. La perfecció no existeix, es tracta de fer les coses a mà i amb productes frescos“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa