Catalunya s’ha posat en alerta aquesta setmana davant un possible cas de salmonel·losi. La presència de salmonel·la en un lot de fuet ibèric distribuït i comercialitzat en diferents punts del territori català ha encès les alarmes entre les autoritats, que han contactat amb l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició per prendre cartes en l’assumpte. En concret, el producte és un lot de la marca bonÀrea i la cadena de supermercats ja ha contactat amb els clients i ha procedit a la retirada de la venda del producte afectat per aquest bacteri.
Pel que fa a les mesures de prevenció que han fet públiques les autoritats, es recomana a les persones que el tinguin al seu domicili que no el consumeixin, així com anar a un centre de salut si s’ha consumit i es tenen símptomes compatibles amb la salmonel·losi, com ara diarrea o vòmits acompanyats de febre i mal de cap.
En el cas concret de Barcelona, una vintena d’establiments de la cadena de supermercats bonÀrea podrien haver comercialitzat algun dels lots del fuet ibèric afectat per salmonel·la.