Restaurants Michelin a preu assequible. Sembla una broma, però és cert. Contràriament al que tothom pensa, la guia Michelin no només exposa restaurant exclusius i amb preus prohibitius per a moltes butxaques. La guia més prestigiosa de la gastronomia compta des de 1997 amb la categoria especial Bib Gourmand, una distinció especial que premia “la millor relació qualitat-preu, que ofereixen un àpat de tres plats a un preu raonable”. “Potser no és tan conegut com l’Estrella Michelin, però el Bib Gourmand és molt popular entre els nostres seguidors, i els nostres inspectors passen la mateixa quantitat de temps buscant aquests restaurants”, apunten des de la guia.

Els Bib Gourmand són restaurants a qui la guia reconeix la seva feina i cal deixar clar que, en la majoria de casos, no estem parlant de menús degustació elaborats amb tècniques cularies molt sofisticades. “El que tenen en comú els Bib restaurants és el seu estil de cuina més senzill, que és reconeixible i fàcil de menjar. Un restaurant Bib Gourmand també us deixarà una sensació de satisfacció per haver menjat tan bé a un preu tan raonable”, puntualitzen a la guia Michelin. Malgrat que el preu varia en funció de l’establiment, estem parlant de recintes que van dels 30 als 100 euros.

Els Bib Gourmand de Barcelona

Sigui com sigui, els Bib Gourmand són restaurants distingits per la seva qualitat. A la demarcació de Barcelona n’hi ha 17, dels quals poc menys d’una desena són a la capital. El primer que es destaca és el BaLó, ben a prop de l’Illa Diagonal i dirigit pels xefs Lena María Grané i Ricky Smith, té dos menús, un degustació més exquisit i un menú més barat. També a la Diagonal, en aquest cas a tocar del passeig de Gràcia, torbem el Berbena. El xef Carles Pérez de Rozas Canut ens presenta una proposta de “plats senzills però molt captivadors” basats en ingredients mediterranis de temporada, però amb influències d’Àsia i Amèrica del Sud. El Nairod, una proposta de David Rustarazo ubicada al cor de l’Eixample, ofereix plats de caça increïbles de temporada (llebre, cérvol, perdiu i, en particular, colom). L’últim destacat de l’Eixample centre és el Cruix, que elabora una cuina centrada en dos menús degustació.

Marxem del centre. Al barri residencial del barri de Sants, La Mundana és una antiga vermuteria reconvertida en gastro-bar i “sempre plena”, segons la guia. Els xefs Alain Guiard i Marc Martin crean plats amb sabors de la Mediterrània, França i el Japó. Una mica més amunt, a Sarrià, la guia destaca la qualitat del Vivanda, restaurant “principalment popular entre la clientela local” i de cuina catalana. Per últim, no molt lluny del cementiri de Collserola, el xef valencià Juanen Benavent elabora al Saó menús amb productes locals de temporada, creant plats tradicionals amb una forta influència francesa.

Pots consultar tots els restaurants Michelin de Catalunya amb alguna distinció al cercador oficial de guia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa