L’alta gastronomia s’ha fet un lloc a la ciutat de Barcelona, que fa anys apareix a la guia Michelín amb desenes de restaurants de primer nivell culinari. Els més coneguts, els que tenen tres estrelles, acostumen a ocupar portades, però també n’hi ha de més petits que ofereixen cuina avantguardista d’alt nivell, amb menús també exclusius a tots els nivells. És el cas dels restaurants Quirart i Hofmann, cadascun d’ells premiats amb una estrella, i que ara han decidit unir-se per crear una experiència culinària “verdaderament única”. Així ho expliquen a les seves xarxes socials, des d’on anuncien una fusió especial de cara a aquest dilluns, 27 de maig.
El restaurant Quirart, que actualment s’ubica a l’Hotel intercontinental de Barcelona, traslladarà el seu equip a les cuines del Hofmann per crear, units, un “menú exclusiu”. Això sí, cap dels dos restaurants han tret a la llum cap mena de detalls de com seran els plats que preparen en aquesta fusió peculiar i excepcional, que només durarà una nit. El sopar, pel qual es necessita reserva prèvia, se celebrarà al local del Hofmann, ubicat al carrer de la Granada del Penedès, a les vuit del vespre.
Restaurants de referència
El Hofmann és un restaurant conegut per haver format altres cuiners que ara triomfen de forma independent i pels plats dissenyats per la seva fundadora, Mey Hofmann, i la seva filla. Més nou al club dels Michelin és el Quirart, que va assolir una estrella el 2023. El seu xef, Víctor Torres, té dues estrelles, una pel restaurant barceloní i una segona per la seva tasca al capdavant de Les Magnòlies, ubicat a Arbúcies.
Tots dos se sumen a la llarga llista de restaurants barcelonins premiats per la guia Michelin; llista que encapçalen l’Àbac de Jordi Cruz, el Cocina Hermanos Torres, el Lasarte del cuiner basc Martín Berasategui i el Disfrutar, l’últim que ha aconseguit tres estrelles.