Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El restaurant “únic” del Poble-sec que s’ha endut el Premi Barcelona Restauració

La quarta edició dels Premis Barcelona Restauració ha erigit un establiment del districte de Sants-Montjuïc com un dels millors de la ciutat. Es tracta del restaurant ALAPAR, ubicat en el número 5 del carrer de Lleida, al barri del Poble-sec de la capital catalana, que s’ha endut el guardó en la categoria de qualitat gastronòmica.

El jurat ha destacat d’aquest negoci la seva “proposta gastronòmica única a la ciutat” i la seva aposta per “ser un local d’avantguarda i d’alta gastronomia que representa la ciutat més cosmopolita”. Segons assenyalen els mateixos responsables en la seva pàgina web, l’ALAPAR fa una “cuina inspirada en les clàssiques izakayas del Japó, conegudes a Espanya com a bodegas, accentuant la cuina mediterrània i els seus productes”. El restaurant es defineix doncs com una “izakaya mediterrània o una bodega tradicional amb visió asiàtica”.

Un dels plats del restaurant ALAPAR del Poble-sec en una imatge d'arxiu / ALAPAR
Un dels plats del restaurant ALAPAR del Poble-sec en una imatge d’arxiu / ALAPAR

Referents internacionals que superen els grans reptes actuals

L’acte de lliurament d’aquests premis va tenir lloc aquest dilluns al vespre a l’antiga fàbrica Damm i va comptar amb la presència del quart tinent d’alcaldia, Jordi Valls, i la regidora de Promoció Econòmica, Raquel Gil, a més de nombrosos representants del sector de la restauració. En la seva intervenció, Valls va felicitar els guardonats i els va emplaçar a “seguir apostant per fer de Barcelona una ciutat de referència internacional en l’àmbit de la gastronomia i la restauració, amb un èmfasi especial en reptes com la sostenibilitat, la lluita contra el malbaratament alimentari, la professionalització i formació contínua, la millora de les condicions laborals i la transformació digital dels establiments”.

Cal recordar que els Premis Barcelona Restauració han arribat enguany a la seva quarta edició després de dues primeres marcades per la pandèmia del coronavirus i la de l’any passat, que va retre un homenatge al sector de la restauració un cop ja recuperada la quotidianitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa