Era l’any 2018 quan la Bikineria, un restaurant basat en aquest entrepà de menjar ràpid, però força més elaborat, va néixer al mercat del Ninot, un dels equipaments alimentaris històrics de Barcelona. Darrere d’aquest projecte hi ha el cuiner Joan Gurguí i en aquests set anys, el negoci no ha fet més que créixer. Tot just fa una setmana, la Bikineria ha obert un nou establiment a l’Illa Diagonal.
Quatre restaurants a Barcelona
Amb el restaurant de l’Illa, ja són quatre els locals de la Bikineria a Barcelona, i cap d’ells és el del mercat del Ninot, que ja ha tancat. La resta de bikineries es troben a Muntaner, 568; l’interior del Corte Inglés de la Diagonal, i el passeig de Sant Joan, 60, segons la informació publicada al seu perfil d’Instagram.
La Bikineria obert a l’Illa disposa de terrassa al parc del darrere. En una publicació Instagram, la marca diu que al nou establiment es poden degustar els “originals biquinis”, una gran varietat d’esmorzars i una llarga llista de cafès i begudes d’especialitat.
Alguns dels biquinis de la carta
Entre els biquinis que ofereix la Bikineria en els quatre restaurants de Barcelona hi ha el de bacó i tres formatges (sis euros), el d’ibèric (6,90 euros), el capritx dolç (quatre euros), el de pastrami (5,95 euros), el clàssic (quatre euros), el balear (amb sobrassada, 5,40 euros), el biquini a l’ast (sis euros) i el lot degustació (45 euros).
L’origen barceloní del biquini
El clàssic entrepà calent de pa de motlle, amb formatge i pernil dolç, passat per la planxa, es coneix com un “mixt” a la resta de l’Estat. El nom “biquini” té el seu origen en la discoteca barcelonina Bikini, un local emblemàtic de la nit a la ciutat que encara és obert. Situat al carrer de Déu i Mata, molt a prop de l’Illa, va obrir per primer cop el 1953. Tenia una zona de minigolf i un bar a l’aire lliure on feien aquests entrepans, inspirats en el croque-monsieur francès, que es va fer molt popular i va exportar el nom als bars de tot Catalunya.