Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La peculiar fusió culinària que s’ha endut un dels Premis Barcelona Restauració

La cuina vegana cada cop s’està fent un espai més destacat en el panorama culinari barceloní. Els establiments exclusivament dedicats a aquest tipus de menjar no paren de créixer a la ciutat i fins i tot s’estan fent un lloc en el reconeixement tant de les institucions com de la ciutadania de la capital catalana.

És el cas del Roots & Rolls, un restaurant vegà d’inspiració asiàtica que enguany s’ha emportat un dels Premis Barcelona Restauració. En concret, aquest establiment ubicat en el número 401 del carrer del Consell de Cent, al districte de l’Eixample, ha estat reconegut amb el guardó al local notori o innovador d’aquesta quarta edició dels premis. El jurat ha valorat d’aquest cèntric negoci la “singularitat del seu concepte” i la seva gran capacitat de “transferir a l’espai alegria, creativitat i sabors asiàtics”.

Saborós, sa i únic. Amb aquestes tres paraules es defineixen els mateixos responsables de l’establiment en la seva pàgina web, on detallen que ofereixen al públic una fusió de cuina asiàtica/japonesa i un “infinit món de verdures i espècies”. La gran atracció d’aquest restaurant, però, és el sushi a base de plantes, una combinació peculiar que s’ha estès a altres establiments barcelonins.

El restaurant Roots & Rolls en una imatge d'arxiu / Roots & Rolls
El restaurant Roots & Rolls en una imatge d’arxiu / Roots & Rolls

Referents internacionals en gastronomia

L’acte de lliurament d’aquests premis va tenir lloc dilluns al vespre a l’antiga fàbrica Damm i va comptar amb la presència del quart tinent d’alcaldia, Jordi Valls, i la regidora de Promoció Econòmica, Raquel Gil, a més de nombrosos representants del sector de la restauració. En la seva intervenció, Valls va felicitar els guardonats i els va instar a “seguir apostant per fer de Barcelona una ciutat de referència internacional en l’àmbit de la gastronomia i la restauració, amb un èmfasi especial en reptes com la sostenibilitat, la lluita contra el malbaratament alimentari, la professionalització i formació contínua, la millora de les condicions laborals i la transformació digital dels establiments”.

Els Premis Barcelona Restauració han arribat enguany a la seva quarta edició després de dues primeres marcades per la pandèmia del coronavirus i la de l’any passat, que va retre un homenatge al sector de la restauració un cop ja recuperada la quotidianitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa