El bar Sagarra del Raval ha tornat a obrir. Aquest local emblemàtic, situat a la cantonada dels carrers del Pintor Fortuny i Xuclà havia, tancat durant la pandèmia i ara ha aixecat de nou la persiana de la mà del Grup Confiteria, especialitat a recuperar establiments amb solera de Barcelona. El negoci s’ha batejat com a Bodega Sagarra, ha anunciat el grup de restauració, que encapçalen Lito Baldovinos i Enric Rebordosa, a la xarxa Instagram.
Platets clàssics amb un toc modern
“El Sagarra torna a obrir portes amb un interior renovat que conserva l’ànima de sempre. Platets clàssics amb un toc modern i una placeta amb segles d’història com a escenari”, en referència a la plaça dels Gats, un petit oasi a pocs metres de la Rambla, ha escrit el Grup Confiteria a la xarxa social.
La carta és “curta i afable, pensada perquè tothom hi trobi quelcom que li resulti familiar”, subratllen en el seu web. Està centrada en una cuina de mercat i informal per compartir. Tenen canapès, tapes clàssiques, platets i xarcuteria. En destaca la xistorra del Sagarra amb rovell, un gran bunyol de bacallà amb allioli, el llobarro amb un suquet de carn, el caneló rostit i canapès de tàrtar de gamba blanca i de foie de bacallà fumat.

La pandèmia, un cop mortal per al Sagarra
Abans que tanqués durant la pandèmia, al capdavant del Sagarra hi havia l’Àlex Segarra i la Isabel Pressegué. La clausura va ser deguda al fet que els titulars no van aconseguir arribar a un acord amb la propietat del local per fer una moratòria de lloguer, la qual cosa va desembocar en una rescissió del contracte. Amb posterioritat, el Sagarra es va convertir en El Banquet, de la mà del xef Sergi de Meià. Va obrir el 2023 i va plegar l’estiu passat.

Del Cafè del Centre 1873 al Paradiso
El Grup Confiteria suma ja una vintena de bars i restaurants, bona part d’ells històrics, que ha evitat que tanquessin. Recentment, han recuperat el Mundial Bar i La Font del Gat. També gestionen La Confiteria, Paradiso, El Cafè del Centre 1873, Stravinsky, Monk, Focacha, Bonavista, el bar Muy Buenas, Molina, Cèntric, Betlem, Maravillas, Balius, Ultramarinos Marín, Bolero Bar, Bar Michigan i Stravinsky’s Parfumerie. I en un futur, el Grup Confiteria treballa perquè el bar Funicular, un clàssic del carrer de Girona amb el de Consell de Cent, torni a funcionar.




