El Port Olímpic, a través de l’empresa B:SM, licitarà aquests dies els quatre restaurants de les noves instal·lacions que encara són buits. Segons ha avançat el Periódico, els espais que estan sense ús es troben a la planta baixa i són uns locals als quals van renunciar els restauradors que en un primer moment havien estat els escollits. Es tracta del restaurant Salamanca, la Taverna Gallega, el Platet i el Vraba.
La intenció de B:SM és licitar els espais en les mateixes condicions que els interiors. Fonts de l’empresa recollides per betevé expliquen que la diversitat de l’oferta gastronòmica serà un dels aspectes que es valorarà en l’elecció final. Un cop tots els restaurants estiguin en marxa n’hi haurà un total d’11, amb una superfície de 24.000 m².
Uns 100 milions tot el Port Olímpic
Només en la construcció del Balcó Gastronòmic, B:SM hi ha abocat uns 20 milions d’euros, mentre que la reforma de tot el Port Olímpic s’ha enfilat fins als 100 milions, quan inicialment els costos que es van plantejar eren uns 40 milions.

Una inversió mitjana de 2,5 milions d’euros per operador.
A finals d’agost, el director general del Gremi de Restauració Roger Pallarols va explicar que la inversió mitjana per operador per instal·lar-se al Port Olímpic era de 2,5 milions d’euros. A més, Pallarols va valorar llavors que l’Ajuntament hauria d’allargar el període de concessió, que ara és de 14 anys, per donar més temps als restauradors a “amortitzar” la inversió elevada. El Gremi defensava també la necessitat que l’Ajuntament rebaixi el preu dels lloguers, que és de mig milió d’euros a l’any.
Quan el TOT Barcelona va parlar amb el màxim responsable del Gremi, aquest assegurava que en tot el procés d’adjudicació dels locals hi havia hagut “ombres”. Pallarols recordava que fins llavors s’havien fet tres processos per part de l’Ajuntament (B:SM) per adjudicar els locals, i el tercer sense publicitat, la qual cosa encara generava més dubtes sobre el mateix.