S’apropa Dilluns de Pasqua i les pastisseries s’afanyen per tenir totes les mones a punt. Segons el premi ‘Les millors mones de pasqua’, un certamen solidari que té l’objectiu d’escollir la millor interpretació d’aquest tradicional pastís arreu de català, la millor mona amb un ou de xocolata es fa a Barcelona. L’ou de Pasqua és possiblement la figura més emblemàtica de la mona i l’escola de pastisseria i degustació Atelier ha sabut donar-li la volta per endur-se el premi.
Els pastissers han dissenyat una mona on el protagonisme recau sobre els tres porquets. Tal com expliquen a les seves mateixes xarxes socials, la història d’aquest conte tradicional és la que ha inspirat la mona més popular. Des de l’establiment recalquen que molts dels seus dolços evoquen a “la infantesa feliç”, fet que també es pot veure en altres mones de l’estil com la que simula el gat amb botes o el príncep granota. “A L’Atelier Barcelona la màgia i l’expectació dels contes infantils són més vius que mai gràcies a la feina de convertir les seves històries en xocolata”, apunten des de l’establiment, que ha esgotat totes les existències.
La millor mona tradicional, també a Barcelona
Barcelona no només compta amb el millor ou de xocolata, sinó també amb una de les millors mones tradicionals. El concurs valora, per decidir-ho, factors com l’aspecte, la textura, l’aroma o el gust. Els guanyadors han estat la pastisseria Cal Parra d’Olost (Berga), que s’ha endut el primer premi; seguida dels Forns de Pa Gil, que tenen tres seus a Barcelona; i l’establiment i laboratori alimentari Panes Creativos del pastisser Daniel Jordà, també ubicat a la capital catalana.
Totes les peces presentades al concurs, independentment de si han estat nomenades com les millors o no, es donen a l’entitat La Casa de Sofia, una organització vinculada a l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues de Llobregat.