El millor croissant de mantega artesà de l’estat espanyol es fa en una pastisseria de Barcelona. A la competició, que organitza el Gremi de Pastisseria de Barcelona, hi han participat una seixantena de forns i pastisseria de deu demarcacions diferents. El jurat estava format pel guanyador de l’anterior edició, Andreu Sayó, de la pastisseria Brunells (carrer Princessa, 22, al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera); Oriol Castro, del restaurant Disfrutar (Villarroel, 163, al barri de l’Antiga Esquerra de l’Eixample); o Jon García, de la cadena Jon Cake.

El guardó se l’ha endut una veterana de la competició, la pastisseria Canal, que l’ha guanyat per quarta vegada en l’última dècada. Ja es va endur el premi el 2016, el 2019 i el 2022. La fleca que lidera Toni Vera té dos establiments a Barcelona, un al carrer Muntaner 566, al barri de Sant Gervasi – la Bonanova, i un altre al carrer Calvet 15, al barri de Sant Gervasi – Galvany. En la cerimònia per recollir el guardó, que té una recompensa de 1.000 euros, Vera va explicar que la clau de l’èxit és fer un croissant com els “de sempre”, però amb productes de primera qualitat.

En una publicació a Instagram, la pastisseria Canal ha celebrat el nou guardó assegurant que és un reflex de com entenen la seva feina: “treball, passió i honestedat”, asseguren. “Aquest nou reconeixement al Millor Croissant Artesà de Mantega d’Espanya és també un homenatge a una forma de fer que ens acompanya des de fa més de mig segle. Una manera d’entendre l’ofici que valora la constància, el respecte pel producte i l’amor per la tradició”.

