L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha participat aquest dimecres en una iniciativa solidària que ha servit un menú de Nadal d’estrella Michelin per prop de 1.500 avis en situació de vulnerabilitat. La iniciativa impulsada per l’Organització Interprofessional de la Carn de Boví (PROVACUNO) de la mà del consistori de la capital catalana ha permès que aquestes persones desafavorides poguessin gaudir d’un plat extraordinari de fricandó de vedella de Nadal amb bolets silvestres i herbes aromàtiques.
“Les festes de Nadal són un moment per mostrar el millor de nosaltres, la nostra solidaritat amb les persones més necessitades i el compromís amb la ciutat. Avui, l’Ajuntament i el sector gastronòmic unim esforços perquè la ciutat visqui un Nadal solidari. Barcelona viu el Nadal de manera intensa, i aquest Nadal volem que sigui més solidari i més ciutadà que mai”, ha assenyalat el batlle socialista sobre la iniciativa.

Acompanyant l’alcalde en aquesta elaboració del menú i en el repartiment posterior dels plats hi ha hagut cuiners d’estrella Michelin de la talla d’Albert Adrià, excap pastisser del mític restaurant El Bulli, del seu germà Ferran Adrià, i creador d’un restaurant barceloní guardonat amb una estrella per la famosa guia de viatges. Paolo Casagrande, Joel Castañé, Fran López, JuanLu Fernández, Artur Martínez i Takeshi Somekawa són els altres cuiners que han participat en la jornada.
Un Nadal ple d’iniciatives solidàries
Aquesta és una de les moltes iniciatives solidàries que es posen en marxa aquestes setmanes a Barcelona, però no l’única. En destaquen algunes més, com ara la visita que l’ONG Open Arms permet fer als seus vaixells. Entre el dilluns 18 i el dissabte 23 de desembre, el veler Astral obrirà les portes al Moll de la Fusta. L’Associació Consciència-T també aprofita Nadal per recol·lectar el màxim de regals possibles. Aquests dies demana a la gent de diferents municipis donacions que permetin garantir que cap infant es queda sense regal durant les festes.