El Museu de la Xocolata de Barcelona acull des d’aquest divendres 17 de novembre i fins al 17 de març de 2024 l’exposició ‘Art/*Sania’, una mostra d’art que on es poden apreciar nou figures que han trobat la inspiració en les obres de Joan Miró. Qui ha estat l’encarregat de plasmar aquesta deliciosa inspiració ha estat el mestre xocolater francès Stéphane Leroux.
L’exposició està coproduïda entre el Museu de la Xocolata de Barcelona i la marca de xocolata belga Belcolade, propietat de Puratos. A més, la xocolata negra utilitzada es reutilitzarà per a poder crear noves obres.
Stéphane Leroux, un dels grans mestres xocolaters d’arreu del món
El nom d’Stéphane Leroux és inconfusible dintre del món de la xocolata, de fet, Leroux ha estat distingit amb el títol de ‘Meilleur Ouvrier de France’, un títol atorgat a manera de reconeixement del treball dels millors artesans del país francès, segons ha informat el Museu de la Xocolata a través d’un comunicat.
Leroux és un tipus clarament reconeixible, i com ell mateix diu.”sempre m’he sentit un pastisser amb vocació artística”, ha volgut expressar el mestre xocolater de nacionalitat francesa, que ha fet les nou obres fetes amb xocolata en tan sols quatre dies a les instal·lacions de Puratos a Sils (Girona).
Joan Miró, la musa de xocolata de Leroux
L’exposició de les obres d’Stéphane Leroux està centrada en la qualitat artística de Joan Miró i el seu característic art. Les figures de xocolata estan inspirades en obres com ‘Dona i Ocell’ i altres pintures mironianes molt reconeixibles.Leroux ha volgut fer un homenatge a la Fundació Miró, sota el títol d”Architechture’, obra de l’arquitecte barceloní i amic de l’artista, Josep Maria Sert.
La càrrega emocional en la inspiració de Leroux ha estat força present, fins i tot en les declaracions que ha fet el mateix mestre xocolater francès, que ha destacat que durant el procés d’elaboració ha volgut “sentir la força creativa de les mans” i emportar-se a cada moment per allò que li inspirava la xocolata i l’art de Joan Miró.