La situació de sequera actual fa que les empreses acabin innovant, i això és el que han fet l’empresa Farmbrots, que té una plantació vertical interior al carrer de Rocafort. Aquesta empresa conrea brots d’alfàbrega, raves i d’altres varietats de verdures i hortalisses a través d’un mètode de cultiu hidropònic i vertical que estalvia un 95% d’aigua. Aquestes plantes creixen sobre un sostrat de fibra de coco reciclada disposades en safates que permeten usar un sistema de regadiu al detall amb el qual no es perd “ni una sola gota d’aigua” i que els aporta els nutrients necessaris, així com la quantitat “exacta” d’aigua per desenvolupar-se, segons explica Adrés Clarós, un dels socis fundadors de la companyia.

Segons explica Clarós “no hi ha pèrdues i res va a parar al subsol, és molt eficient”.

Com ho fan?

L’empresa té un control exhaustiu durant tot el procés i gaudeix d’un “programa informàtic que regula la temperatura, la humitat relativa o les concentracions de diòxid de carboni”, aporta informació sobre les quantitats que cal plantar i recol·lectar cada jornada i les càmeres de visió artificial poden ajudar a predir situacions d’estrès hídric. Malgrat això aquest sistema no substituirà l’agricultura tradicional, i el mateix fundador de l’empresa explica que és un “complement” que pot aportar grans beneficis.

Utilitzen productes sostenibles

Segons explica el fundador, un dels grans atractius dels quals disposa aquest sistema és que està dissenyat per l’entorn urbà i és respectuós amb el medi ambient. Segons assenyala Clarós és “un producte de proximitat, la distribució es duu a terme en vehicles elèctrics, i els envasos que utilitzem són de plàstic reciclat o elaborats a partir d’un producte orgànic“. Així doncs, aquestes verdures no tenen pesticides ni productes químics, ja que estan conreades en espais interiors i no estan exposades a inclemències meteorològiques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa