Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un estudi barceloní revela nous detalls de la lluita contra l’Alzheimer
  • CA

Si una persona presenta alts nivells d’omega-3 a la sang podria tenir menys risc de demència i Alzheimer, segons un estudi coliderat per l’Hospital del Mar Research Institue, i que s’ha publicat al portal ‘Nutrients’. L’estudi ha analitzat les dades obtingudes de 260.000 persones de la base de dades de l’UK Biobank, i és el treball amb més participants que s’ha fet mai en la recerca d’aquest camp. Investigadors del Fatty Acid Research Institute dels Estats Units i del CIBER de Fisiopatologia de l’Obesitat i Nutrició (CIBEROBN) han participat, també, en l’estudi. Malgrat les primeres conclusions, l’estudi no apunta a una causalitat directa, fet pel qual caldrà realitzar-ne més per seguir avançant en la lluita contra aquestes dues malalties mentals.

L’omega-3, protagonista

Les conclusions que extreuen els investigadors del seu estudi associen els nivells elevats d’omega-3 en sang amb un menor risc de patir Alzheimer i demencia en tots els grups d’edat (40-50 anys, 50-60 i de més de 60). Les associacions més fortes s’han vist en els homes analitzats i les persones de més de 60 anys i per les demències que no són l’Alzheimer.

Malgrat aquestes conclusions, els investigadors assenyalen que els resultats obtinguts no poden mostrar una causalitat directa entre l’alta presència de l’Omega3 i el risc d’Alzheimer i altres tipus de demències. Segons expliquen els investigadors, cal fer altres estudis amb voluntaris de suplementació de l’alimentació amb Omega-3. Això sí, els membres de l’estudi actual realitzat per l’Hospital del Mar Research Institue expliqexpliquenuenn que els resultats obtinguts si serveixen per definir de forma “més acurada” els futurs estudis, segons ha dit L’investigador del grup de recerca en Risc Cardiovascular i Nutrició de l’Hospital del Mar Research Institute, el doctor Aleix Sala-Vila, en declaracions que ha recollit l’ACN.

Segons expliquen els autors de l’estudi, els nous treballs hauran de tenir en compte quina és la població que més es pot beneficiar d’aquest tipus d’intervenció, ja que aquesta suplementació de l’alimentació amb Omega-3 no és igual per a tothom. De fet, els futurs estudis també han de definir que tipus d’omega-3 s’ha de testar, quina és la dosi recomanada i adequada per aplicar i quina pot ser la durada necessària per mostrar un efecte clínic que sigui rellevant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa