Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Allau d’elogis i felicitacions al Disfrutar per les seves tres estrelles
  • CA

La gala Michelin ha deixat una gran sorpresa. El restaurant Disfrutar de Barcelona ha aconseguit per primer cop les tres estrelles Michelin i entra a l’Olimp de la gastronomia peninsular. Els xefs Eduard Xatruch, Oriol Castro i Mateu Castañas, antics caps de cuina del Bulli, han aconseguit per fi el premi gros després d’una cursa de fons en uns baixos del carrer de Villarroel. Aquests premis reconeixen les millors ofertes gastronòmiques i han pres una nova dimensió en la darrera dècada fins al punt d’estar, avui en dia, en boca de tots.

El Disfrutar s’ha despertat amb una allau d’elogis i de felicitacions de tota mena. Des d’empreses del sector, com Estrella Damm, fins al president de la Generalitat, Pere Aragonès. “Enhorabona al restaurant per la tercera estrella Michelin i felicitats també al Quirat i al Suto, reconeguts amb una estrella, i a la llarga llista de xefs catalans que seguiu al cim de la gastronomia mundial. Sou un orgull per al país”, ha piulat Aragonès a la xarxa social X, l’antic Twitter. El conseller d’economia i empresa, Roger Torrent, també s’ha recordat dels premiats, destacant que els nous reconeixements “mantenen Catalunya com a referència internacional en gastronomia”.

D’altra banda, el regidor de l’Ajuntament Joan Rodríguez també ha celebrat la notícia, destacant que el premi situa l’Eixample al mapa. “Moltes felicitats, amics del restaurant Disfrutar per la merescudíssima tercera estrella Michelin que us han concedit avui, fruit de la vostra incansable feina al llarg dels anys. Avui gràcies a vosaltres l’Eixample brilla una mica més en l’univers gastronòmic”, ha escrit a les xarxes. Aquest missatge se suma al de molts altres de veïns barcelonins, com l’exregidora de Mercats, Montserrat Ballarín, i al de catedràtics i periodistes que també l’han felicitat pel nou reconeixement.

Eduard Xatruch, Oriol Castro i Mateu Castañas, premiats amb tres estrelles Michelin | Lorena Sopêna / Europa Press

Els xefs del Disfrutar, en un núvol

Minuts més tard d’aconseguir el premi, els tres xefs del Disfrutar han destacat que el premi és un reconeixement a la seva feina. “Fa molt temps que discutim per ser millors i ja era hora que ens abraséssim perquè els tres hem sumat molt”, han explicat als canals oficials de Michelin, des d’on també s’han recordat de les seves famílies i el seu equip. Malgrat el premi, els cuiners han insistit que no canviaran la seva política de preus per molt que hagin aconseguit la tercera estrella i que seguiran treballant “com sempre” per aconseguir l’excel·lència.

Les tres estrelles suposen el segon gran premi que reben Eduard Xatruch, Oriol Castro i Mateu Castañas aquest any. L’estiu passat, el Disfrutar va ser premiat com el segon millor restaurant del món i el millor europeu, segons la prestigiosa llista ‘The World’s 50 Best Restaurants’.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa