Dues de les millors coques de Sant Joan que es podran menjar durant la revetlla del dia 23 de juny i durant la festivitat de l’endemà es fan a Barcelona. El concurs de la Millor Coca de Sant Joan del 2024 ha guardonat dues pastisseries de la capital catalana. Són la Brunells, al carrer de Princesa, 22, i el forn Gil, a Navas de Tolosa, 263.
En concret, la Brunells, un establiment històric de la ciutat, ha rebut el premi a la millor coca creativa, mentre que el forn Gil s’ha imposat en la categoria de la millor coca de xocolata. Fa dos anys, la Brunells va rebre el guardó a la millor coca tradicional.
Altres pastisseries guardonades
La resta de coques premiades són de comerços d’altres municipis, alguns a tocar de Barcelona. La pastisseria Pachi Larrea, de Castelldefels, ha estat la guanyadora en la categoria de la millor coca tradicional de fruita confitada i de pinyons. La Palma, un negoci de pastisseria força conegut de Sabadell, ha guanyat el premi a la millor coca de Sant Joan de pinyons i crema. I, finalment, la millor coca de Sant Joan de llardons ha estat pel forn Muntada, de Castellar del Vallès.

290 coques de 83 establiments de tot Catalunya
El concurs de la millor coca de Sant Joan del 2024 ha estat organitzat per l’agència Sr. i Sra. Cake, juntament amb la col·laboració de la Federació del Gremi de Flequers de Catalunya. La sisena edició es va fer aquest divendres, 31 de maig, a l’antiga fàbrica Estrella Damm del carrer de Rosselló, al districte de l’Eixample. Hi van participar 83 establiments de tot Catalunya, que van presentar 290 coques.