Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dues gelateries de renom obriran a pocs metres de distància a la Rambla
  • CA

Dues gelateries de renom coincidiran en pocs metres de distància a la Rambla de Barcelona. D’una banda, la nova aventura d’Albert Adrià, a la Rambla, 134-136, en un local annex a Torrons Vicens, i de l’altra, la Jijonenca, que aixecarà la persiana en els baixos que hi ha en l’edifici que fa cantonada entre els carrers de Canuda i Santa Anna, a tocar del passeig més internacional de la capital catalana, ara en reformes fins al 2027. La notícia de l’obertura de la Jijonenca ha estat comunicada al TOT Barcelona pel fundador de la plataforma Emblemàtics Barcelona, Alberto Mejías.

El local on s’ubicarà Gelato Collection, la gelateria del petit dels germans Adrià, ja està en obres. Inicialment, la idea era obrir al llarg de juny. I pel post que l’establiment ha fet aquesta setmana en el seu perfil d’Instagram, no trigarà a ser una realitat. “Molt aviat anunciarem data d’obertura i horaris”.

Aquesta vegada, Adrià s’ha associat amb el pastisser Alfredo Machado i el director general de Torrons VicensÀngel Velasco. En el nou comerç s’hi podran trobar gelats molt diferents, tot i que bàsicament seran de quatre famílies: els clàssics, amb sabors de xocolata, maduixa, pistatxo, vainilla…, els de temporada, elaborats amb fruites i herbes, segons cada moment de l’any; els d’adults, amb alcohol, i els d’autor, que ben segur sorprendran la clientela.

El local que ocuparà la Jijonenca, a Canuda amb Santa Anna, la passada setmana / Cedida-Alberto Mejías

La Jijonenca obre en una cantonada “difícil”

El local que ocuparà la Jijonenca té uns 130 m² i els cartells del nou establiment ja són visibles a peu de carrer, amb un gran “ice cream” al vèrtex dels baixos de la finca, que destaca per les seves formes cilíndriques i el mirador, per sobre de les dues de façanes que donen a Santa Anna i Canuda. Amb anterioritat, l’establiment el va llogar Torrons 1880 i Rituals (cosmètica), entre altres marques. “Comercialment, és una cantonada difícil”, diu Mejías. L’operació de lloguer l’ha dut a terme la immobiliària Busquets & Gálvez.

Tal com va avançar el TOT, les gelateries viuen un boom a Barcelona, especialment a l’Eixample. Del 2021 fins al 2024, la petició de llicències s’ha multiplicat per quatre, passant de 10 a 42 en poc més de tres anys, segons les dades facilitades a l’abril per l’Ajuntament. En el conjunt de la ciutat, en el mateix període de temps, la demanda ha seguit la mateixa línia, i les gelateries han crescut de les 30 a les 127, per l’impuls viscut a l’Eixample.

Lucciano’s obrirà a l’antiga pastisseria Massana

Una altra gelateria que té previst obrir en poc temps serà el segon establiment de la cadena Lucciano’s a Barcelona. Serà al carrer de Ferran, 14, on antigament hi havia la pastisseria Massana, on el pastisser Agustí Massana va crear l’actual mona de Pasqua amb ous de xocolata. La façana de l’edifici encara conserva els rètols originals de la pastisseria. La temàtica de la gelateria serà també de l’espai, com el comerç que la firma gelatera argentina té a rambla de Catalunya amb Gran Via, va confirmar Franco Otero, un dels propietaris, al TOT

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Llenguado a juny 19, 2024 | 23:35
    Llenguado juny 19, 2024 | 23:35
    Gelateria o geladeria ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa