Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un celler històric de Barcelona reobrirà reformat després de l’estiu

Un celler històric de Barcelona reobrirà remodelat després de l’estiu. Es tracta de la Bodega Gol, al barri de Sant Antoni. L’establiment, fundat l’any 1943, ha canviat de mans. Ara, el titular del negoci és el grup La Confiteria, que ja gestiona altres locals emblemàtics de la ciutat com La Confiteria, el Cafè del Centre, Cèntric, Bar Muy Buenas i Betlem, i en un anunci en el perfil d’Instagram del celler diu que el Gol està tancat des del dia de Sant Joan, “per fer una mica de reforma, però no penja el davantal”. El bar “tornarà a apujar la persiana amb més força i il·lusió que mai”.

Josep Gol i Solé va ser el fundador del celler fa més de 80 anys. L’establiment va estar en mans de la família Gol fins a la pandèmia, quan el llavors propietari, Josep Maria Gol, veí de Sant Antoni de tota la vida, va decidir traspassar-lo a un conegut, Xavier Caballero. La primavera passada, el local s’anunciava de nou en un portal immobiliari, amb un import de 140.000 euros pel traspàs del negoci i 2.300 euros de lloguer mensual. Una de les condicions era que el celler continués obert i no es perdés un dels temples barcelonins, on fins no fa gaire es podien degustar alguns dels millors esmorzars de forquilla de la ciutat. Amb La Confiteria darrere, el grup que encapçalen Enric Rebordosa i Lito Baldovinos, el Gol, molt probablement, no perdrà l’essència.

Mandonguilles amb sípia, capipota i fricandó

Situat al carrer del Parlament, 10, una via on hi ha un altre establiment amb dècades al barri de Sant Antoni, l’orxateria Sirvent, la Bodega Gol oferia fins al seu tancament tapes, racions i platets. Especialitzat en cuina catalana i els esmorzars de forquilla, amb plats cada cop més difícils de trobar entre tanta sofisticació i brunch: mandonguilles amb sípia, capipota, fricandó, l’arròs caldós amb llamàntol, croquetes casolanes, cocido gallec, bomba de melós de vedella, sípia a la planxa amb all i julivert, tripes (els callos de tota la vida) i tants altres plats per començar el dia amb energia.

Els establiments del grup La Confiteria

La història del grup La Confiteria es remunta a 2014. Rebordosa i Baldovinos, amics de la infància, es van quedar La Confiteria, un cafè modernista de 1912, amb un objectiu compartit, “la supervivència dels bars amb història de Barcelona”, expliquen al seu web. I en una dècada ja compten amb 24 establiments. Als citats amb anterioritat, cal afegir-hi, entre altres, Mudanzas, Maravillas, Bolero Bar, Dr. Stravinsky, Michigan, Bodega Molina, Balius, Macba Bar i Monk. I, per descomptat, el Paradiso, considerada la millor cocteleria del món. Més endavant, el grup de restauració recuperarà el restaurant de la Font del Gat de Montjuïc, de 1918, i el bar Mundial, tot un referent pel món de la boxa a la capital catalana, tancat fa dos anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa