Un bar de barri de Barcelona és un dels millors del món per fer un mos. Es tracta del bar Cañete del Raval, tot un clàssic de la ciutat. L’establiment figura en el top 10 d’un rànquing elaborat pel portal The World’s 50 Best, que és el que fa el llista dels 50 millors restaurants del món. També té altres classificacions, entre les quals hi ha la de Low Brow Restaurants, enfocada a locals de cuina informal i/o de barri, i en aquesta és on apareix el Cañete.

Situat al carrer de la Unió 17, el bar Cañete ofereix una àmplia selecció de tapes i platets. Hi destaquen la truita de gambetes del far de Cadis, el peix fregit, les croquetes de pernil i pollastre…, i inclou una selecció de plats “especials”, com l’escudella Cañete, l’arròs Cañete del dia (un dels millors que preparen és l’arròs caldós de marisc), les carxofes fregides del Prat i mandonguilla melosa de vedella amb bolets. Els preus oscil·len entre els 2,85 euros cada croqueta; els 3,65, la truita de gambetes; els 12,45, l’escudella, i els 26,25, l’arròs.

L’origen, una família sevillana

El bar Cañete té el seu origen en una família sevillana que va emigrar a Catalunya. L’avi Antoni era cambrer de fira i restaurants. En aterrar a Catalunya, amb la seva filla, la Mari, i el seu gendre, el Manolo, van obrir un bar a Molins, i amb els anys van acabar tenint altres establiments, entre els quals hi havia el Cañete. Ara, el bar del Raval forma part del grup Olivé, que té altres restaurants a Barcelona com L’Olivé, el Pacomeralgo, el Baixas, el Barceloneta i el Barcelona Milano.

Entrada del bar Cañete, al carrer de la Unió del barri del Raval / Facebook-Bar Cañete

En el rànquing de Low Brow Restaurants, el Cañete figura en el sisè lloc i comparteix classificació amb establiments de Nova York, Taipei, Austin, París, San Francisco, Miami, Jakarta, Sao Paulo i Londres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa