Ja és una realitat. Tal com ha informat l’Ajuntament en un comunicat, ja han començat els primers treballs d’enderroc que suposen l’inici de les obres del Balcó Gastronòmic del Port Olímpic, que connectarà Barcelona amb el mar i modernitzarà aquest punt de la ciutat. Concretament, les feines s’estan fent al Moll de Gregal, on es desmuntaran els antics bars i restaurants, que van tancar les portes el passat gener; i desapareixeran altres elements, com els blocs d’escales i les pèrgoles on es trobaven les terrasses d’aquests locals.
Aquesta fase marcada pels treballs d’enderroc es realitzaran fins al pròxim estiu i es faran en paral·lel a la reforma del Centre Municipal de Vela, que començarà aquesta primavera. Després es començaran a construir els nous restaurants que conformaran el Balcó Gastronòmic, on hi haurà un total d’11 restaurants i tres botigues gastronòmiques. Tanmateix, al moll hi haurà escales i ascensors i, a més, estarà comunicat amb altres parts del Port. Es preveu que s’enllesteixi el Balcó Gastronòmic durant l’estiu del 2024, quan se celebrarà la Copa Amèrica.
El difícil tancament dels restaurants del moll
La part trista d’aquestes obres la van protagonitzar els sis restaurants del moll Gregal que van haver de tancar les portes el passat gener. Per part seva, els propietaris i els treballadors dels restaurants afectats es van mostrar a l’ACN “resignats i tristos” pel tancament temporal. “Estem desolats, tenim un centenar de treballadors que aniran a l’ERTO”, va assenyalar Javi Sánchez, propietari de La Fonda del Port Olímpic.
Els clients també van lamentar la situació. Una d’elles va ser la Roser, clienta habitual del restaurant La Barca del Salamanca. “Fa molts anys que venim i en una data com aquesta no hi podíem faltar”, va afirmar a l’ACN. Una altra clienta, la Nati, va dir que se sentia “molt trista” per aquest “adeu forçat”.
