Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
SNCF reuneix a Barcelona representants turístics francesos per reforçar la connexió en alta velocitat
  • CA

SNCF Voyageurs, filial de l’operador ferroviari SNCF, ha reunit avui cinc organitzacions promotores del turisme en el sud de França amb l’objectiu de visibilitzar el turisme de la regió d’Occitània a través de la ruta d’alta velocitat que uneix Barcelona i París. La línia compta amb parades en vuit enclavaments turístics de l’oest costaner francès (Perpinyà, Narbona, Béziers, Agde, Sète, Montpeller, Nimes i Valence, respectivament), així com a Figueres i Girona, respectivament.

Els representants del Comitè Regional de Turisme (CRT) d’Occitània i les oficines de turisme de les ciutats de Perpinyà, Narbona, Nimes i Montpeller han manifestat l’interès col·lectiu per acostar els seus projectes turístics a la població catalana i espanyola a través d’una fórmula assentada en la línia d’alta velocitat TGV INOUI, l’única que uneix tres ciutats espanyoles amb la capital francesa en connexió directa.

Els representants del Comitè Regional de Turisme (CRT) d’Occitània i les oficines de turisme de les ciutats de Perpinyà, Narbona, Nimes i Montpeller han manifestat interès en la connexió

SNCF Voyageurs va oficialitzar fa setmanes els seus plans d’augmentar la freqüència de la ruta TGV INOUI Barcelona-París per a la temporada d’estiu i respondre així a l’increment de la demanda. A partir del pròxim 6 de juliol i fins a l’1 de setembre la línia es reforça amb un tercer viatge diari i els bitllets ja es poden adquirir. Aquesta aposta de l’operador francès arriba després d’haver reforçat amb una tercera freqüència els dissabtes i diumenges durant la primavera.

Segons Caroline Chabrol, directora de projectes internacionals d’SNCF al sud d’Europa, “el turisme sostenible cobra una nova dimensió quan optem pel tren en lloc de l’avió, no solament per una reducció significativa en la petjada de carboni, sinó perquè també permet accedir a destinacions menys massificades als quals l’avió no arriba”.

Chabrol ha insistit en els “estratègics” beneficis del turisme espanyol a Occitània, una regió a tan sols dues hores amb tren des de Barcelona i amb una de les majors riqueses gastronòmiques a Europa. Amb més 250 productes certificats amb segells de qualitat (DOC/DOP, Label Rouge, IGP, AB), les ciutats del sud francès van promocionar ahir a la tarda en un esdeveniment amb mitjans la denominació d’origen de productes com el foie gras, la tòfona negra, el Rocafort o l’ostra de Bouzigues amb un menú elaborat pel xef francès Daniel Brin.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa