El degoteig de tancaments comercials històrics sumarà un establiment més aquest març. La pastisseria Kessler Galimany del barri de Sants abaixa la persiana després de 74 anys d’activitat. El propietari del negoci, Joan Galimany, ha explicat a ràdio Sants3Ràdio que “no pot aguantar” el negoci, i per això ha decidit tancar. La pastisseria és un projecte que va néixer a Cal Pere Brut l’any 1950 i ha sobreviscut molts anys, convertint-se en un referent al barri de Sants.
En declaracions a la ràdio santsenca, Galimany ha remarcat que sempre ha intentat deixar un llegat al barri i que ha treballat “sense mirar els festius ni les diades” per tirar endavant un dels negocis més estimats a la zona. “Les noves generacions són diferents, pensen d’una altra manera i no es pot fer res”, ha apuntat sobre el tancament. La propietat assegura sentir-se “defraudat” perquè hi ha molts comerços que “han tancat” al barri, però no s’atreveix a “culpar ningú” per aquesta situacions. En Joan ha ressaltat que un negoci petit també és una empresa i que no tothom sap portar-lo.
Dues generacions al peu del canó
El matrimoni Galimany – Kessler va estrenar el negoci després de formalitzar el matrimoni. Un canvi de vida que ha creat un negoci ja històric. Amb el tancament, l’actual propietari també ha volgut destacar el paper de la seva mare, “una gran persona” que “mai tenia hores per deixar de treballar”. En Joan és la segona generació del negoci. Va començar amb només 14 anys –”els estudis no eren el meu fort”, diu– es va formar i s’ha especialitzat en pastissos; de casaments i aniversaris. “Inclús pastissos de separacions”, ha dit mig de broma durant l’entrevista radiofònica. La pastisseria tancarà el pròxim 3 d’abril de 2024. “Intenteu recordar el més bo de la pastisseria”, s’ha acomiadat en Joan als micròfons santsencs.