Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un nou futur per a l’antiga fàbrica La Escocesa de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona traurà a concurs els pròxims dies la nau Klein de l’antiga fàbrica La Escocesa del barri Provençals del Poblenou, al districte de Sant Martí. L’objectiu que té el govern municipal per aquest espai històric de la ciutat, del qual n’és el propietari majoritari des del 2017, és ubicar-hi un clúster de cooperatives en el marc del 22@. Des de l’Ajuntament de la capital catalana esperen iniciar els tràmits “l’abans possible” perquè l’antic espai abandonat del Poblenou, i ara reconvertit en un centre de creació artística autogestionat, pugui començar una nova vida al llarg d’aquest 2023, i, si és possible, “abans que finalitzi el seu mandat”, és a dir, abans de les eleccions municipals del 28 de maig.

El projecte que pretén impulsar Barcelona consisteix a oferir la cessió completa de l’espai durant 20 o 30 anys a una UTE de cooperatives, que és una unió temporal d’empreses, en aquest cas, cooperatives. A canvi de la cessió completa de l’espai, el Consistori demana que aquesta assumeixi el cost del 50% de la rehabilitació de l’espai. El cost restant de la rehabilitació de la nau aniria a càrrec de l’Ajuntament a través d’una subvenció.

Des de l’Ajuntament consideren que aquest espai seria l’adequat per ubicar-hi un clúster de cooperatives per les seves magnituds. De fet, la nau Klein de l’antiga fàbrica La Escocesa té actualment 1.319 m2 de superfície útil repartits entre les tres plantes, però des del govern barceloní creuen que podria arribar a tenir 2.000 m2 útils recuperant els altells que actualment no es fan servir.

Un FoodLab a la fàbrica

L’anunci d’aquest nou projecte per La Escocesa arriba després que la setmana passada, l’Ajuntament de Barcelona i Mercabarna signessin un acord per posar en marxa un FoodLab a una altra nau de l’antiga fàbrica: la nau Shield concretament. Tal com explicaven fonts municipals: “Aquest espai vol esdevenir un laboratori de referència internacional en emprenedoria creativa en el sector agroalimentari i un centre pel desenvolupament d’una indústria alimentària sostenible i saludable” per, d’aquesta manera, atraure nou talent especialitzat en el sector i nous inversors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa