“Fem més de nevera que altra cosa”. Amb aquesta frase contundent descriu la situació que es viu aquest diumenge, poques hores abans de la nit de Nadal que reuneix a les famílies al voltant de la taula per sopar tots junts, Elisenda Goñi, la propietària de la peixateria Sunta al Mercat de la Concepció. Tot i que habitualment els mercats estarien tancats un diumenge, el dia abans de Nadal, independentment del dia en què caigui, els paradistes aixequen la persiana perquè tothom que vulgui pugui fer les compres d’última hora: “Tothom vol el gènere l’últim dia i és un servei que donem a la clientela”, argumenta el gerent de la parada el peixet d’en Dani del Mercat del Clot, Daniel Tomàs, en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

Tots dos mercats han estat plens de gom a gom durant tot el matí, ja que cada vegada hi ha més gent que opta per esperar fins a l’últim minut per comprar els aliments de Nadal. Ara bé, l’obertura d’un diumenge no ha estat sinònim de fer més caixa, segons han indicat diversos paradistes. Goñi ha subratllat que “la feina s’ha repartit entre dissabte i diumenge” i ha remarcat que la majoria han estat encàrrecs previs que ja havien fet els clients. És per això que la propietària de la peixateria descrivia la seva tasca d’aquestes dates com “fer de nevera”, especialment de carn i peix.

La peixateria Sunta del Mercat de la Concepció / ACN (Albert Hernàndez)

Diversitat d’opinions sobre els preus

La cistella de Nadal també ha estat marcada per la pujada de preus generalitzada arran de la inflació. Tot i que la responsable de la peixateria Sunta ha afirmat que els preus “s’han mantingut” i ha recordat que “hi ha hagut èpoques de Nadal que han pujat molt més i la qualitat ha baixat molt”, una idea que també manté Tomàs, la clientela preguntada per l’ACN asseguren que omplir la taula cada vegada és més car. Des de la seva percepció, els aliments on més s’han disparat els preus són el marisc i la gran majoria de peixos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa