Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El centenari Forn Sarrià reobrirà de la mà d’un obrador del Bages
  • CA

El veïnat de Sarrià està d’enhorabona. L’adeu del centenari Forn Sarrià -que va abaixar la persiana el passat 20 de setembre després d’una trajectòria que es remuntava al 1904 sota el nom de Can Brufau– havia deixat el carrer Major de Sarrià sense cap de les seves fleques artesanes històriques. La família Aranda havia agafat el relleu de l’establiment ubicat en el número 100 d’aquesta artèria del barri barceloní feia més de mig segle i fins aleshores estava en mans de la segona generació de la nissaga, que va decidir tancar pel “ritme de feina insostenible” i la dificultat de trobar forners que ajudessin per seguir amb l’activitat.

La clausura del forn va ser molt plorada en una zona també molt afectada per la pèrdua dels comerços de tota la vida. Tot i ser un comerç amb més d’un segle de vida, el forn Sarrià no formava part de la ruta d’establiments emblemàtics de la ciutat, que l’Ajuntament va elaborar el 2016. La situació d’aquest local, però, ha fet un gir de 180 graus aquesta setmana, quan hem conegut que el negoci tindrà una nova vida de la mà d’un obrador del Bages. Segons ha avançat el Regió 7, el Forn Sarrià reobrirà pròximament gràcies al bagenc Forn de Cabrianes, una empresa familiar fundada el 1933 per Felip Abadal i Rosa Genescà que compta ja amb 38 seus. La majoria dels seus establiments estan ubicats al Bages, tot i que també tenen locals a l’Anoia, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat.

Trajectòria contrastada i premiada

Fins ara, però, no tenien presència a la capital catalana. Amb l’adquisició del Forn Sarrià, doncs, aterren per primer cop a la ciutat disposats a ocupar el lloc deixat pel negoci de la família Aranda aportant el múscul financer i de recursos propi d’un gran grup d’obradors. Ho fan, a més, just després de ser reconeguts amb Premi Nacional de Comerç que atorga la Generalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa