Un xef de renom, Fermí Puig, tancarà a finals de maig el restaurant que té al carrer de Balmes, 175, de cuina tradicional catalana. El motiu és que Puig, amb una llarga trajectòria rere els fogons, es jubila. Batejat amb el seu nom, l’establiment va començar a funcionar fa 11 anys, el 2013. Puig havia treballat abans a restaurants com El Bulli, Drolma -a la primera planta de l’Hotel Majestic-, ara ja desaparegut, o Petit Comitè.
Segons ha avançat Rac 1, al Fermí Puig se serviran, aquestes darreres setmanes, alguns plats estrella que el xef ha preparat al llarg de la seva carrera, “des del parmentier de llamàntol al cabrit enfangat”, ha explicat als micròfons de l’emissora el cap de sala del restaurant, Alfred Romagosa. Puig i Romagosa van treballar junts durant 12 anys al Drolma (on, l’any 2002, van aconseguir una estrella Michelin), i després, el juny del 2013, van decidir continuar fent camí plegats a Balmes, 175.
La trajectòria
Nascut a Granollers l’any 1959, Puig es va iniciar a la cuina amb Montse Guillén, va passar pe Bulli i va fundar Petit Comitè, un restaurant que encara és obert a la Dreta de l’Eixample de la mà de Carles Gaig, i del qual també se’n va fer càrrec Nandu Jubany. Puig és autor de diversos llibres, com Cuinetes, Més Cuinetes i La pilota, a l’olla, recopilatoris de receptes que donava a conèixer a Rac 1.
Puig va ser qui va recomanar al seu amic, el ja desaparegut Juli Soler, que contractés un jove Ferran Adrià, amb qui havia fet el servei militar. I junts, Soler i Adrià, van ser els artífexs d’impulsar la revolució de la cuina més important de les darreres dècades des del Bulli, l’emblemàtic restaurant empordanès. Soler, que va morir l’any 2015, va ser director i cap de sala de El Bulli.