El barri de Sant Antoni de Barcelona té un dels millors restaurants del món. Concretament, un dels cinquanta millors establiments de restauració de tot el planeta. Així ho acredita la darrera edició del prestigiós rànquing gastronòmic The World’s 50 Best Restaurants 2025, que reconeix internacionalment els locals culinaris més rellevants de l’any. En la llista d’enguany, en la posició número 34 trobem el restaurant Enigma, el projecte que el xef Albert Adrià ha portat a aquesta zona de la capital catalana i que aquest mateix 2025 s’ha estrenat en aquest rànquing.
En l’edició anterior, l’establiment comandat per Adrià s’havia quedat en la 59a posició, de manera que havia quedat fora d’aquest top 50 que sí que ha assolit aquest any. La cerimònia d’entrega d’aquests guardons va tenir lloc dijous a la ciutat italiana de Torí.

Un local amb arquitectura d’avantguarda en menú amb 25 elaboracions
Enigma és l’únic restaurant d’Albert Adrià a Catalunya i Espanya, amb una oferta inspirada en els productes de temporada, a la qual s’hi suma l’experiència del xef durant els 40 anys de trajectòria professional. El local, ideat per l’estudi d’arquitectura RCR Arquitectes, està situat al carrer de Sepúlveda de Barcelona, concretament al número 38, entre els carrers d’Entença i Vilamarí.
Pel que fa al menjar, el menú del restaurant al barri de Sant Antoni es basa en prop de 25 elaboracions, que canvien segons el cicle dels productes, amb plats que hi són tot l’any i altres que s’hi incorporen en funció de la temporada.
