El restaurant barceloní Enigma, d’Albert Adrià, situat a la cantonada Sepúlveda amb Entença, ha escalat posicions en el llistat dels cent millors restaurants del món i ha passat de ser el 82è en el llistat de l’any passat a ser el 59è enguany. The World’s Best Restaurants ha donat a conèixer aquest dimecres el llistat de restaurants classificats entre les posicions 51 i la 100 i el llistat definitiu, que inclourà els 50 primers millors restaurants del món, es coneixerà a la cerimònia d’entrega que es farà el pròxim 5 de juny a Las Vegas (EUA).
L’Enigma, que té una estrella Michelin, és l’únic restaurant català reconegut en aquesta part del rànquing, però n’hi ha un parell de la resta de l’estat espanyol: l’Aponiente, al número 72, al Puerto de Santa María (Andalusia) i el Mugaritz, a la posició 81, a Sant Sebastià (País Basc). El llistat fet públic avui inclou 12 incorporacions noves de ciutats com Berlín, Bombai, Seül o Sidney. La cinquantena de restaurants que conformen la llista estan repartits per diferents indrets d’Europa (23), Àsia (13), Amèrica del Nord (6), Amèrica del Sud (5), Orient Mitjà (1), l’Àfrica (1) i Oceania (1).
Actualment, Albert Adrià ofereix una cuina inspirada en els productes de temporada que es poden trobar als mercats i als quals ell i el seu equip li apliquen “tot el coneixement tècnic que tenen” per extreure el màxim potencial de cada producte. El restaurant disposa d’un menú degustació d’entre 20 i 25 plats a un preu de 220 euros per persona, amb IVA inclòs i sense beguda.

Albert Adrià, un dels millors cuiners del món
Actualment, el xef Albert Adrià és considerat un dels millors cuiners del món, segons els premis The Best Chefs Awards. El cuiner, nascut a l’Hospitalet, va aconseguir irrompre en l’exclusiva llista dels 100 millors cuiners del món i convertir-se en el segon millor xef del món, només darrere de Dabiz Muñoz. Adrià va entrar als fogons de El Bulli, del seu germà Ferran Adrià, i des del tancament del prestigiós restaurant ha comandat altres establiments de molt èxit com el Tickets, Pakta, Bodega 1900, 41º, Nen Vell i Fulla Santa.
El xef obrirà una gelateria a la Ramba
L’actual segon millor cuiner del món Albert Adrià obrirà, juntament amb Torrons Vicens, una gelateria a la Rambla de Barcelona amb el nom Gelatto Collection. Aquest nou negoci, que s’inaugurarà aquest mes de juny, és fruit de l’associació d’Adrià amb el pastisser Alfredo Machado i el director general de Torrons Vicens, Àngel Velasco, amb qui el xef co·labora des de fa una dècada. El nou comerç obrirà a la Rambla, 134, en un annex de la botiga de la torronera d’Agramunt.