Casa Leopoldo ja viu la seva sisena vida. Obert l’any 1929 en ocasió de l’Exposició Universal i convertit en un temple de la gastronomia i la literatura, aquest restaurant del Raval ha viscut tota mena de vicissituds durant gairebé un segle. Cinc tancaments, l’últim dels quals el desembre de 2023 després de l’experiència fallida de convertir aquest referent gastronòmic en un restaurant xinès de menús. Des d’aquest dilluns, 18 de març, la cuina torna a funcionar oferint “cuina tradicional catalana”. Casa Leopoldo ofereix “serveis de dinar i sopar de dilluns a diumenge, només a la carta”, expliquen al TOT Barcelona des de la central de reserves del grup Banco de Boquerones, que pilotarà aquesta sisena vida del restaurant que va conquerir l’estómac de Manuel Vázquez Montalbán, Eduardo Mendoza, Terenci Moix, Maruja Torres, Juan Marsé i altres escriptors, però també artistes i intel·lectuals propers al PSUC.
Diversos intents de salvar el restaurant
Aquesta serà la sisena vida, però hi ha hagut al llarg de la història de Casa Leopoldo altres intents de salvar el restaurant. A banda del restaurant xinès, que va acabar essent un parèntesi d’un any, els empresaris Romáin Fornells i Òscar Manresa ho van provar el 2018, i un any després ho va fer Rafa Peña, del Gresca reconvertint-lo en un espai de tapes selectes. Abans, però, hi va haver dècades de placidesa sota la direcció de Rosa Gil, que va regentar el restaurant fins que el va traspassar l’any 2015.
I què vol fer ara el grup Banco de Boquerones? Es proposa recuperar els orígens del restaurant i l’estil de cuina que va conquerir els paladars més exigents amb la cuina tradicional catalana de Cadaqués i l’Alt Empordà, la del mar i muntanya, el pollastre amb escamarlans i les mandonguilles amb sípia, entre molts altres plats. D’aquí que hagin descartat fer menús de migdia o cap de setmana i tot estigui centrat en una carta de qualitat.