Neix el primer festival de fermentació de gran format a Barcelona. Aquest cap de setmana, la Nau Bostik de la Sagrera s’omple d’activitats, música, menjar i beguda fermentada amb els millors experts catalans del món de la fermentació. També hi haurà un mercat de dotze parades que serviran menjar i beguda fermentada de nivell: cervesa, kombutxa, kèfir, lactofermentats, sidra i vins naturals. L’entrada és gratuïta -de les de 12 hores a les 22 hores el dissabte i de les 12 a les 20 hores el diumenge- i només s’ha d’abonar les consumicions que pregui cadascú i els tallers.
L’organització explica que també hi haurà música per “fer ballar els malucs” en un espai “segur i saludable”. El Frmnt Festival fa dos anys que existeix i la d’aquest cap de setmana a la Sagrera serà la quarta edició. Fins ara només s’havia fet un format més reduït amb activitats més concretes del sector. “L’èxit ens ha llançat a fer un festival obert i més gran”, detalla l’organització.
Quins ponents hi ha?
El festival de fermentació comptarà amb diferents referents del sector, alguns d’ells també coneguts a les xarxes socials. Javi Maeztu explicarà com els fermentats transformen la nostra salut i José de la Rosa torna amb una ponència sobre la Garum, una de les sales precursora de l’Unami. El català Xavi Tortosa farà un clàssic: un tast de cerveses i fermentats tradicionals.
Altres ponències destacades: Federico Pasian prepara un taller sobre les begudes fermentades, naturals i sense alcohol. David Gea arriba amb les cerveses ancestrals i nòrdiques. Natsumi Nakamori ensenyarà afer Kimichi amb ingredients ecològics i sense additius. El xef peruà Mario Pérez abordarà les formes i sabors d’algunes salses picants. Alex Todó fa una aproximació antropològica a algunes pràctiques extremes de fermentació. Completen la llista els cuiners Manuel Dias, Henk Cortier i Xavier Ramon, que preparen ponències més encarades a la cuina.