El millor mestre xocolater del món de l’any 2022, Lluc Crusellas, ha rebut un encàrrec ben dolç que farà les delícies dels barcelonins i barcelonines, a més, és clar, dels turistes que visitin la ciutat fins al pròxim 26 d’abril. Es tracta d’una experiència única amb el món de la xocolata en forma de “berenar assequible” que s’oferirà a l‘hotel Mandarín Oriental cada dia de 15 a 19 h, amb una carta d’especialitats que ja són clàssiques de Crusellas. El pastisser de Vic degustarà els clients amb diverses propostes: una tatin de poma caramel·litzada amb galeta speculoos i chantilly, un sacher de textures de cacau amb compota d’albercoc, un bombó gegant Ferrero de mousse de xocolata amb llet que vessa semilíquid d’avellana i un xocosú de cacau amb mascarpone i cafè. I per tancar la llista, un pastís que Crusellas ha creat especialment per als berenars del Mandarín: un pastís de xocolata negra, avellana i galeta de mantega.
Berenar assequible: uns 9 euros
Però què entenem per “assequible”? Doncs els pastissos que proposa el mestre xocolater tindran un preu de 9 euros, als quals haureu de sumar la beguda i tots els complements que vulgueu. Segons explica Time Out, Crusellas és el primer d’una sèrie de quatre asos de la pastisseria que ompliran les tardes del Mandarín Oriental. “Hem buscat grans pastissers de fora de Barcelona que no tinguin botiga a la ciutat”. Revela que entre les pròximes estrelles pastisseres hi haurà un famós mestre del dolç “que no ha tingut mai vitrina pròpia”, explica Josep Esturi, cap de pastisseria del Mandarín a Time Out.
Lluc Crusellas es va imposar al World Chocolate Masters amb només 26 anys i per davant de pastissers de França. Va aconseguir convèncer el jurat amb una reproducció d’un elefant de xocolata dempeus de tres metres d’alçària. Aquest 2023 una reproducció de la figura d’1,5 metres i de més de 100 quilos es va poder veure al Museu de la Xocolata de Barcelona.