Gelat a l’hivern? Sí, fa molts anys que vam trencar el tabú que el gelat només es podia consumir a l’estiu per lluitar contra la calor. Ara és un aliment present a les cartes de restaurants i al carrer 365 dies a l’any. I a més, és un referent en innovació gastronòmica. Hi ha gelats de gairebé tot…. fins i tot de tortell de reis!
Només fins el 20 de gener
Es tracta de la gelateria Baboia, situada al barri del Born, al carrer dels Canvis Vells, al costat de Santa Maria del Mar, però si sou fans dels gelats especials segur que coneixeu ja aquest local. Està especialitzada en gustos ben catalans com la crema catalana, la ratafia o el cava amb mandarina. I és clar, no podia faltar el dolç de reis o el de la coca de Sant Joan. Però alerta, que el gelat de tortell de reis només el trobareu disponible fins al 20 de gener. Inclou massa mare, massapà i fruita confitada.
Un tortell “lleuger”
Si sou dels que després de dinar esteu sempre molt tips, teniu una altra opció per no deixar de banda la tradició del tortell. Una històrica pastisseria de Barcelona ha creat un nou tortell de Reis i assegura que és el “més lleuger del món”. La pastisseria Escribà, ubicada al número 546 de la Gran Via de les Corts Catalanes, ofereix una edició limitada, que podeu aconseguir fent reserva per internet. Segons ha explicat la pastisseria, el mestre pastisser ha substituït el brioix per una base feta únicament amb merenga a baixa temperatura i, en lloc de fruita confitada, el tortell el decoren unes plomes vermelles, taronges i verdes fetes de xocolata.
Així doncs, no teniu cap excusa per gaudir de bones postres el dia de Reis. O gelat de tortell de reis, o tortell lleuger, a més dels tradicionals tortells ben farcits, és clar. I els torrons, els fruits secs…