El restaurant històric Can Soteras, situat a la confluència del passeig de Sant Joan amb la Diagonal, va tancar el 2020 en plena pandèmia. El setembre passat, el TOT Barcelona informava que la cadena McDonald’s es podia instal·lar allí, però finalment serà una altra cadena de fast-food la que ocuparà aquesta cobdiciada cantonada.
Fonts pròximes a McDonald’s han explicat al TOT Barcelona que els molts problemes que l’Ajuntament els hauria posat amb la terrassa els ha fet desistir d’obrir al passeig de Sant Joan amb la Diagonal. Una altra cadena de menjar ràpid ha mostrat interès i serà finalment la que es quedarà el local. Es tracta de la cadena de pollastre fregit Popeyes, que forma part del mateix conglomerat d’empreses, Restaurant Brands International (RBI), que Burger King.
En obres
El local ja està en obres i es convertirà en el cinquè establiment de la marca nord-americana a la capital catalana, ja que fins ara disposa de locals a la ronda de Sant Pere, 17; el carrer de Sepúlveda, 183; l’avinguda de Josep Tarradellas, 138, i el passeig de Fabra i Puig, 214. Amb un total de 4.900 restaurants a tot el món, la cadena es va fundar l’any 1972 a Nova Orleans.

Segons ha avançat Metrópoli, el local elegit per obrir un nou restaurant de Popeyes a Barcelona és el de Can Soteras. Tot i ser un restaurant amb més d’un segle de vida, Can Soteras no formava part del catàleg d’establiments emblemàtics de Barcelona que l’Ajuntament va elaborar l’any 2016. Va néixer el 1915 quan Jaume Soteras es va fer càrrec de la fonda que hi havia a la Diagonal amb el passeig de Sant Joan i en la qual paraven a menjar els traginers que es dirigien al mercat del Born. L’any 1930, Can Soteras es va transformar en un restaurant especialitzat en cuina tradicional catalana. Amb poc temps, l’establiment es va convertir en un referent de la gastronomia barcelonina, organitzant tota mena d’esdeveniments i celebracions familiars.
Un menjador al soterrani amb motius animals
Can Soteras també era important per ser la seu de l’Associació Cultural l’Arca de Noè, impulsada per Joaquim Ciervo i Santiago Rusiñol l’any 1927. El menjador del soterrani estava decorat amb motius d’animals perquè cadascun dels membres de l’entitat s’identificava amb un animal, i entre els quals destacava el cangur, l’animal que identificava Jaume Soteras, el fundador del restaurant, va escriure l’any 2021 al TOT Barcelona el gastrònom i periodista Ramon Roset. En aquestes trobades gastronòmiques a Can Soteras no es podia parlar de política, religió i futbol.
A partir dels anys 80, Can Soteras es va fer famós per organitzar la Setmana del Caragol. La idea va néixer després que el periodista Joan Poch Soler ho esmentés en un article. Es van arribar a cuinar fins a 14 plats diferents amb caragols.