El xef Jordi Artal, amb dues estrelles Michelin en el seu restaurant Cinc Sentits, serà el convidat estrella en el Time Out Market. Així ho ha explicat en un comunicat la mateixa organització de l’esdeveniment que també ha celebrat el primer mes d’obertura aporta d’un mercat “a ple rendiment”, en paraules seves. Artal és expert en la cuina catalana, però hi aporta la seva innovadora visió. La filosofia del xef es basa en la reinterpretació, l’evolució dels clàssics des del sentit comú.
Al Market, Artal inaugurarà un restaurant amb nom propi que busca transportar el comensal al mar o a la muntanya. La seva peripècia professional és tan singular com la seva cuina, ja que ell no és una persona que estudiés per ser cuiner, sinó que va passar de ser director en una empresa d’alta tecnologia a Silicon Valley a ser un xef i empresari autodidacte. L’any 2002 va tornar a Catalunya i la tradició culinària de la seva família li va empènyer a fer un gir de 180 graus a la seva vida i obrir a Barcelona un restaurant juntament amb la seva mare Roser i la seva germana Amèlia. Cinc Sentits es va inaugurar el 2004, va guanyar la primera estrella Michelin només quatre anys després, i la segona va arribar el 2020. “Ara obre al Market amb l’objectiu d’arribar a tots aquells que vulguin tastar la seva proposta sensorial”, han assegurat des de l’organització.

Plats casolans amb un punt innovador
Alguns dels plats estrella de Jordi Artal al Market sera -tal com ha anunciat el mateix esdeveniment- el panet de garrí ibèric amb poma caramel·litzada; el tàrtar de tonyina sobre una base cruixent amb escuma de piparra i maionesa de pebrots del piquillo; les croquetes de gambes amb maionesa dels seus caps, el carpaccio i llimona i unes postres úniques, el “millor flam del món”, cremós i amb molta vainilla. El restaurant Cinc Sentits també és molt famós pel coneixement dels vins de la terra. És per això que per maridar els plats, Artal ofereix un vermut elaborat especialment pel mateix xef i una àmplia selecció de vins negres, blancs i caves catalans.