Barcelona enganxa molts famosos. Cantants, esportistes, actors i actrius… Les seves visites a la ciutat sempre acaben convertint-se en motiu de conversa a les xarxes socials quan aquests famosos decideixen explicar què han fet a la ciutat. És el cas de la britànica Dua Lipa. Cantant, model i actriu, ha fet un tomb radical a la música pop britànica, a més de ser musa Saint Laurent i Versace, per exemple… El seu glamur és inqüestionable. Viu a cavall entre Londres i Los Ángeles, però ha tret temps per aterrar a Catalunya i passar per un parell de restaurants de Barcelona aquest mes de febrer. I així ho ha explicat a les seves xarxes socials.

El Xemei i el Gresca
“He passat uns dies per Barcelona i altres zones de Catalunya visitant els meus restaurants preferits, fent nous amics i trobant-me amb alguns dels meus elaboradors de vins favorits”, va dir al seu Instagram. I quins són aquests dos restaurants? Es tracta del Xemei, al Poble-sec, i el Gresca, al barri de l’Eixample.
El Xemei és un restaurant de cuina veneciana moderna situat al passeig de l’Exposició, 85. Serveix només dos tipus de carn: de Lleida i d’Holanda. I no hi trobareu ni pizza margarita ni macarrons a la bolonyesa ni tampoc lasanya. També ofereix verdures de temporada que provenen del maresme, peix i marisc fresc, aperitius i salses a la veneciana, entre altres. Els seus plats estrella, la burrata, el pop i la pasta amb trufa blanca, espaguetis amb tinta de calamar i marisc, i també fetge de vedella.
Pel que fa al Gresca, és ben conegut. Al carrer Provença, 230, i amb el xef Rafa Peña al capdavant, lidera tota una revolució en la forma d’entendre la cuina, amb creativitat però sense perdre de vista la tradició. Entre els seus plats estrella, el pop amb botifarra negra, el colomí al gingebre o la truita a les fines herbes.