Queden molt pocs dies per a Sant Jordi, un dia en què el llibre i la rosa són les estrelles per excel·lència, però no podem oblidar-nos del pa de Sant Jordi, una elaboració que omple pastisseries i forns de Catalunya durant uns dies d’abril coincidint amb la Diada. Avui s’ha conegut el millor pa d’aquest 2024. Es fa a Barcelona. Concretament, Panatics ha decidit que la millor elaboració pertany al forn tradicional de L’Obrador dels 15, situat al passeig de Maragall 209, al barri del Guinardó.
Aquest establiment centenari, fundat l’any 1925, està regentat per la Mònica Gregori, que pertany a la cinquena generació d’aquest establiment i, en declaracions a betevé, ha detallat que el pa que s’ha endut la setena edició del concurs, que compta amb la col·laboració del Gremi de Flequers de Barcelona, està fet amb tres masses: una amb nous, una amb formatge emmental i la tercera amb sobrassada.
Gregori és conscient que aquest reconeixement li dura més clients, encàrrecs i feina i té previs elaborar uns 700 pans de Sant Jordi. Els altres dos finalistes del concurs de Panatics han estat el Forn la Llibreria, que es troba al número 22 del carrer d’Aribau de Barcelona i la Pastisseria Larrosa, situada a Flix. Tots els pans que s’han presentat al concurs han hagut de seguir la fórmula original del gremi.
Un pa vegà i un croissant en forma de rosa
El mateix obrador ha presentat una nova creació per a la diada d’aquest any. Es tracta d’un pa de Sant Jordi vegà elaborat amb dues masses: Remolatxa amb llinassa i una combinació de blat de moro, cúrcuma i llavors. A més, L’Obrador dels 15 elabora una rosa amb massa de croissant i mascarpone amb gerds. “Dediquem temps i esforç en poder crear noves peces, maques i amb personalitat, com aquesta rosa o com el pa de Sant Jordi”, subratllen des d’aquest forn centenari.