El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) també vol fer art amb la gastronomia i juga fort. Tot just acaba d’obrir portes Absis, el seu nou restaurant, amb una proposta culinària dissenyada pel xef Albert Raurich. L’excap de cuina d’elBulli i responsable dels restaurants Dos Palillos i Dos Pebrots, ofereix una experiència que combinarà tradició mediterrània i producte de primera qualitat i de temporada, tot plegat acompanyat d’una de les vistes més espectaculars de la ciutat de Barcelona.
“Volíem crear una oferta atractiva per al públic del Museu i per a la ciutat de Barcelona, apostant per una cuina amb l’única pretensió que sigui bona, ben executada i amb productes reconeixibles”, va explicar l’ex d’elBulli durant la presentació del restaurant. “No busquem una cuina gastronòmica d’avantguarda, sinó plats ben fets, ben presentats i que connectin amb la tradició mediterrània”.

Un espai privilegiat dins del MNAC
Ubicat en un dels emplaçaments més emblemàtics de Barcelona, Absis proposa una oferta que va més enllà del gastronòmic, ja que la seva ubicació dins del MNAC el converteix en un punt de trobada entre art, història i cuina. Amb una espectacular vista panoràmica de la ciutat, el restaurant vol esdevenir un referent tant per als visitants del Museu com per al públic general. Entre les col·leccions del MNAC, un dels grans museus europeus, destaquen la col·lecció d’art medieval, única al món, així com les obres dels artistes i arquitectes modernistes més universals, com Gaudí o Jujol, entre d’altres. “El restaurant està pensat per a una clientela diversa, incloent-hi tant els visitants del Museu com els locals que vulguin gaudir d’un bon menú en un entorn únic”, va indicar el xef.
La proposta gastronòmica d’Absis presenta un concepte culinari que respira esperit Mediterrani i que és coherent amb la importància de l’espai cultural i artístic en què es troba aquest nou restaurant. «És un projecte que anirà evolucionant amb el temps, escoltant els nostres clients i l’entorn», afegeix el xef. “El nostre objectiu és que el restaurant funcioni, que els clients vulguin tornar i que la proposta que oferim sigui honesta, de qualitat i sostenible en el temps”, conclou el xef català.