Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Casa Leopoldo reobre per recuperar l’esperit Vázquez Montalbán

Casa Leopoldo reobrirà al març. Per sisena vegada. I ho farà deixant enrere la seva darrera aposta, el menjar xinès -una experiència fallida que tot just ha durat un any i que va acabar abaixant la persiana el desembre de 2023- recuperant l’esperit del restaurant de cuina tradicional que va conquerir l’estómac de Manuel Vázquez Montalbán, Eduardo Mendoza, Terenci Moix, Maruja Torres, Juan Marsé i altres escriptors -però també artistes i intel·lectuals propers al PSUC- que van convertir aquest restaurant obert l’any 1929 en ocasió de l’Exposició Universal en un temple de la gastronomia i la literatura. Abans del restaurant xinès amb menú a 12,50 euros, hi va haver altres intents de salvar Casa Leopoldo: els empresaris Romáin Fornells i Òscar Manresa ho van provar el 2018, i un any després ho va fer Rafa Peña, del Gresca reconvertint-lo en un espai de tapes selectes. Abans, però, hi va haver dècades de placidesa sota la direcció de Rosa Gil, que va regentar el restaurant fins que el va traspassar l’any 2015.

El restaurant Casa Leopoldo. | Casa Leopoldo
Interior del restaurant Casa Leopoldo. | Casa Leopoldo

Recuperar els orígens

Però ara, com va avançar El Periódico, el Raval recuperarà aquest restaurant, en aquest cas de la mà del grup Banco de Boquerones el març vinent. El nou grup promet recuperar els orígens del restaurant i l’estil de cuina que va conquerir tanta gent. Casa Leopoldo era conegut per la cuina tradicional catalana de Cadaqués i l’Alt Empordà, la del mar i muntanya, el pollastre amb escamarlans i les mandonguilles amb sípia, entre molts altres plats. De fet, aquest grup acaba d’obrir el restaurant Bru, al passatge Sert de Barcelona, que aposta pels brunch, i també regenta restaurants de la ciutat com Casa Ràfols, Can Framis, Elsa y Fred, Casa Lolea, Sophie Gastrobar i Pepeta.

Recuperar l’esperit de l’època daurada de Casa Leopoldo significaria fer honor a un consell que va donar Vázquez Montalbán en un article publicat a El País l’any 1999: “Si el viajero no quiere alejarse demasiado del corazón mítico de Barcelona, el barrio chino, puede irse a comer a Casa Leopoldo, donde la mejor consigna es decir: “Vengo de parte de Pepe Carvalho y póngame lo que ustedes quieran”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa