L’escola de pastisseria i degustació l’Obrador de l’Atelier de Barcelona (Viladomat, 140 i també amb botiga a doctor Fleming, 16) ofereix el millor pastís de xocolata del món. La raó és que la cap d’obrador de L’Atelier, Chaima Boutkabout, ha guanyat el Premi Internacional d’Alta Pastisseria Paco Torreblanca 2025 amb un pastís elaborat sense motlles. I té només 27 anys. “El seu pastís va conquerir el selecte jurat, conformat per Paco Torreblanca, Martín Berasategui, Jordi Roca i Frederic Bau, entre d’altres. Es tracta d’un pastís en capes de mousse de caramel i xocolata Manjari, pa de pessic xiffon de cacau, flam de vainilla i nata fumada. Té un cruixent d’arròs salvatge i cobertura de Jivara de Valrhona amb caviar de whisky”, diu el perfil de xarxes socials de l’Obrador.
El jurat l’han format noms tan destacats com Jordi Roca, Martín Berasategui, Oriol Balaguer i Jacob i Paco Torreblanca, entre d’altres. Han destacat que durant el procés d’elaboració no s’han utilitzat motlles, l’equilibri de textures del pastís i, especialment, la dificultat d’afegir-hi un toc de whisky fumat. El pastís simula visualment unes onades de fum i la caixa de fusta d’una ampolla de whisky, i que el fet de no fer servir motlles era un homenatge al passat de la pastisseria.

Barcelona també té el millor croissant
Per altra banda, aquests dies també hem sabut que a la ciutat s’hi fa el millor croissant de mantega. La pastisseria Canal de Barcelona s’ha proclamat guanyadora de la 18a edició del Concurs del Millor Croissant Artesà de Mantega d’Espanya 2025. L’establiment, fundat el 1970 i amb dos establiments al barri de Sant Gervasi, ha esdevingut una referència en defensa de la pastisseria artesana tradicional, sempre amb un toc actualitzat. El concurs té com a objectiu incentivar i premiar els coneixements i les habilitats dels pastissers artesans en un producte tan emblemàtic com el croissant. De fet, la pastisseria ja s’havia endut el premi en tres edicions anteriors: el 2016, el 2019 i el 2022.