El Gastrofest Km 0 es prepara per obrir per segon any les seves portes a Barcelona. Serà el cap de setmana del 9 i 10 de març al Poble Espanyol de Montjuïc. La mostra gastronòmica oferirà 22 “platillus” -en paraules de l’organització- d’autor, cuinats per una dotzena de restaurants. A més, a la fira es podrà degustar d’un menú de calçotada i inclourà música en viu i dj’s, aula de cuina i tast, maridatges, activitats familiars, espai de debat i concurs de tiratge de cerveses. Tota la programació del Gastrofest es pot consultar a la seva pàgina web.
L’esdeveniment disposarà d’un horari molt ampli. El dissabte 9 de març funcionarà entre les 12.00 i les 23.00 hores. I el diumenge 10 de març, l’horari serà el mateix, però tancarà una hora abans, a les 22.00 hores. El preu de l’entrada al recinte és de 5 euros amb una consumició. La resta de la despesa que es faci dependrà del que es consumeixi. Els preus dels platillus oscil·laran entre els 5 i els 10 euros, i els de les postres (gelats artesans), entre els 3,3 i els 6,5 euros; el menú de la calçotada, entre els 22 (prevenda) i els 25 euros, i un plat de 10 calçots del parc agrari del Llobregat amb romesco costarà 12 euros, entre altra oferta disponible.

Selecció personal de 10 ‘platillus’
Tots els platillus estaran cuinats amb producte local i de temporada. La que segueix n’és una selecció molt personal de 10, amb algunes de les propostes més econòmiques i la més cara: Friky dumplings (5 euros), amb tres dumplings de fricandó de bolets, demiglace vegetal i carabassa Km 0 Soulblim, a càrrec d’Eva Hausmann; Slow Chicken & Curri verd (10 euros), una contracuixa de pollastre cuinada a baixa temperatura i curri verd feta amb herbes fresques i brou del mateix pollastre, del xef Adrià de Les Nenes Bar & Xavier Pellicer; rostes de Santa Teresa amb anguila fumada del delta (7 euros), la clàssica torradeta de Santa Teresa amb tomàquet i aove, amb anguila fumada del delta de l’Ebre, preparada per Adam Yani, del Gran Mercat; botifarra vegana a la brasa (6 euros), amb cremós d’albergínia, pebrot escalivat i avellanes amb caiena, d’Héctor Gil Roldán i Patro Rodríguez, del restaurant Les Finestres de Llúria, i canelons de carabassó (5 euros) farcits de verdura de temporada i crema de calçots del parc agrari del Llobregat, de Josep Martín, d’El Palau Vell.
L’oferta gastronòmica inclou també arròs de verdures amb carxofa del Prat del Llobregat (7 euros), a càrrec d’Ángel Marín i Santi Peñarrocha, d’Alkaborn Urban Grill i Mar de Pins; brioix de carn desmarxada de porc (5 euros), cuinat per Antonio Adamuz, del restaurant Les Vinyes; verdures amb tempures i miso (5 euros), amb tempura sense gluten amb farina d’arròs, San Miguel sense gluten i miso d’arròs de Kensho del delta de l’Ebre, preparades per Iván Enríquez i Gustavo Suárez, de la masia Green Leka, i yakitori de calçots (cinc euros), una broqueta de calçots del parc agrari, fumats i glacejats, de Marc Santamaria, del restaurant Casa Xica. I de postres? Doncs, gelats artesans, entre altres sabors de festuc, avellanes o poma Fuji (de 3,3 a 6,5 euros), de Marco Giancaterino, de Paral·lelo Gelato.
Ruscalleda, Parellada, els germans Torres i Pellicer
El Gastrofest comptarà amb la col·laboració de reconeguts xefs, entre els quals hi haurà la Carme Ruscalleda, els germans Sergio i Javier Torres, Ada Parellada i Xavier Pellicer. Ruscalleda és la padrina del Març Gastronòmic 2024, els germans Torres presentaran els premis Lladonosa, Parellada ensenyarà cuina catalana a l’aula de cuina i Pellicer elaborarà plats amb productes de proximitat.