Vadegust
Tanca el mític i popular restaurant Senyor Parellada

“Estaria bé que deixés de ser notícia el tancament dels restaurants, i que ho fos que n’obren de nous”, reivindica a Vadegust el propietari del conegut restaurant barceloní Senyor Parellada, Ramon Parellada.

Parellada confirma, a aquest digital, que el Senyor Parellada ha hagut d’abaixar les persianes a causa de la crisi derivada de la Covid-19. “Hem decidit que dedicarem tots els nostres esforços a cuidar i reforçar la nostra casa mare, la Fonda Europa”, explica el cuiner, que és descendent de set generacions de fondistes de la família de la coneguda Fonda Europa de Granollers.

Parellada fa quaranta anys que va deixar de dedicar-se a la Fonda Europa per posar en marxa altres negocis dins del món de la restauració, entre els quals va destacar el Senyor Parellada. Aquest restaurant va obrir-lo l’any 1983, al carrer de l’Argenteria (Ciutat Vella), per portar a Barcelona l’essència de les fondes a través dels seus plats. I, així, transmetre el llegat que va adquirir a la Fonda Europa des de ben petit observant el xef de la casa mentre feia els platillos del dia i afegia la picada catalana a l’olla.

L'entrada del restaurant Senyor Parellada | Google Maps
L’entrada del restaurant Senyor Parellada | Google Maps

“Després de quaranta anys torno a casa, a Granollers. Això no és el primer cop que ens passa a la gent de la família. Intentem marxar d’allà on som, però sempre hi acabem tornant”, assegura Parellada, amb nostàlgia. El cuiner recorda que ell forma part d’una empresa familiar i que, per això, quan les coses van mal dades trien centrar-se i reforçar la mare de tots els seus projectes. “Per a nosaltres aquest any ha estat molt dur, i al principi no imaginàvem que aquesta situació pogués durar tant. Però, davant d’aquesta incertesa, hem hagut de prendre la difícil decisió de tancar el restaurant de Barcelona. Ara, ens hem de centrar a cuidar la Fonda Europa. No és moment per tenir diversos fronts oberts ni per diversificar”, argumenta Parellada.

En aquesta línia, el cuiner explica, a Vadegust, que han intentat recol·locar “part de la plantilla dels treballadors” a la Fonda Europa, però, que per desgràcia, han hagut de fer un ERTO amb tots aquells que no han pogut encabir al negoci mare. “És molt trista aquesta situació, però som molts els restauradors que ens hem vist obligats a tancar recentment”, lamenta Parellada.  

El Senyor Parellada ha estat i serà un restaurant que passarà a la història. No només serà recordat com un dels millors llocs per assaborir la gastronomia catalana tradicional, també ho serà per haver donat història al local on es trobava. Ara, sumarà més vivències a un lloc que fa cent cinquanta anys va ser una casa de viatgers, on s’oferia menjar, allotjament, bany i la possibilitat d’adquirir els passatges per sortir cap a Amèrica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa