Un relator de l’ONU reclama “mesures dràstiques” contra la crisi de l’habitatge de Barcelona

L’expert aposta per considerar “seriosament” el control del preu dels lloguers | S'ha reunit amb Colau i la PAH

El relator especial de Nacions Unides per a la pobresa extrema, Philip Alston, alerta que “la crisi de l’habitatge empitjorarà” a Barcelona si no hi ha “mesures dràstiques”. En el marc d’un viatge oficial a l’estat espanyol per avaluar la situació dels drets socials, aquest expert de l’ONU va passar per Barcelona on va mantenir reunions amb l’alcaldessa Ada Colau i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), entre d’altres. Una visita on va constatar “els problemes que està generant l’alt preu dels lloguers” per a les persones amb rendes baixes.

Per això, en declaracions a l’ACN, Alston aposta per considerar “seriosament” el control del preu dels lloguers, com ha demanat avui Colau​ al president del govern espanyol, Pedro Sánchez. En aquest sentit, lamenta la tendència de les institucions a “acceptar la perspectiva de la indústria immobiliària”, en comptes de provar nous models d’estabilització dels lloguers com els de París o Berlín.

D’altra banda, Alston creu que a Espanya s’ha descuidat l’habitatge social “durant molts anys”. “Seria esperançador que l’administració es prengués seriosament el dret a l’habitatge”, apunta.

Més informació

Nou comentari