Núria González serà la candidata a l’alcaldia per Actua, el partit de Baltasar Garzón

Actua es defineix com a formació d'esquerra i progressista, però no "agressiva"

L’exjutge Baltasar Garzón ha anunciat aquest dijous que l’advocada Núria González serà la candidata d’Actua a l’alcaldia de Barcelona després de no haver-se pogut presentar per la circumscripció de Barcelona a les eleccions generals. En presentar el partit pels comicis del 28-A, Garzón ha dit: “El joc dels avals és el que és. És una normativa que caldria canviar”, en referència al motiu que no els ha permés concórrer per Barcelona al Congrés dels Diputats.

Núria González ha resumit el projecte en què és un partit feminista –una de les prioritats del qual és abolir la prostitució–, ecologista i a la recerca d’un nou contracte social i una “integració territorial de diàleg”.

Garzón, impulsor d’Actua, ha lamentat les afirmacions que diuen que esquerra i dreta són conceptes superats, davant de la qual cosa Actua es defineix com a formació d’esquerra i progressista, però no “agressiva”. Tot i això, ha puntualitzat que és “moderat, però no per això menys contundent a l’hora d’actuar”, i ha posat com a exemple la trajectòria i personalitat d’un altre dels impulsors del grup, Gaspar Llamazares.

A l’acte també hi ha assistit María Garzón (filla de l’exjutge i candidata per Madrid), i els tres han participat després en la presentació a Barcelona del llibre Diálogos, basat en col·loquis amb personalitats de Barcelona i Madrid sobre la relació entre Catalunya i la resta d’Espanya.

Més informació

Nou comentari