Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El 22@ es reactiva amb força després de la paràlisi dels últims mesos
  • CA

La inversió en oficines al 22@ ha caigut un 40% al primer semestre, però l’impacte de la crisi del coronavirus s’ha moderat a l’inici de la segona meitat de l’any. “Les empreses estan tirant endavant projectes que havien quedat congelats i estem veient grans contractacions o recerques actives d’espais”, ha assegurat el president de 22@Network, Enric Urreta. L’associació, amb prop de 200 socis, ha reclamat a les administracions agilitzar els tràmits burocràtics i instaurar una finestreta única “comprensible” per facilitar la implantació d’empreses a Barcelona.

Així mateix, ha demanat “celeritat” i millores en la mobilitat per consolidar el 22@ Nord, el projecte de creixement del districte tecnològic de Barcelona. Ubicat en el triangle delimitat per la Gran Via, avinguda Diagonal i la Rambla del Prim, el 22@ Nord és un nucli d’antigues naus industrials en reconversió i una “aposta decidida” del consistori de la capital catalana per impulsar el creixement del districte tecnològic. “Estem treballant conjuntament amb els veïns i l’Ajuntament per trobar una fórmula que permeti la integració perfecte entre el residencial, les oficines i els serveis”, ha explicat Urreta.

Transport públic

Per consolidar aquest nou districte, el nou president de 22@Network ha destacat la importància de disposar de noves parades de metro o la derivació del tramvia per l’eix Pere IV. “Alguns d’aquests projectes tenen les partides pressupostàries, però s’estan alentint”, ha criticat. L’associació també ha demanat “diàleg” i “celeritat” en l’aprovació del nou planejament urbanístic perquè els inversors puguin generar “motors” per a la reactivació econòmica.

La crisi del coronavirus ha tingut un fort impacte en el 22@. Després d’assolir xifres rècord el 2019, el districte ha tancat el primer semestre del 2020 amb una caiguda del 40% de la inversió en oficines. En la segona meitat de l’any, les empreses internacionals “segueixen apostant” per Barcelona. Com a exemple, Urreta s’ha referit al lloguer d’Apple de 6.000 metres quadrats d’oficines al número dos de Passeig de Gràcia o a la cerca d’un espai de prop de 7.000 metres quadrats al 22@ per part d’Amazon.

Reclam intacte

“Els factors positius que tenia Barcelona fa sis mesos els té i tindrà en sis mesos: qualitat de vida, atracció de talent i optimització de costos operatius”, ha resumit el nou president de 22@ Network. Urreta no preveu un augment de la contractació “exponencial”, sinó que assegura que el mercat s’anirà reactivant de manera progressiva. Les companyies internacionals estan fent apostes “molt més decidides” perquè l’àmbit d’acció no és només el mercat nacional i, per tant, estan menys afectades per la crisi del coronavirus.

Per facilitar la implantació de companyies a Barcelona, Urreta ha demanat “agilitat” a les administracions i implementar una finestreta única. El president de l’associació ha assegurat que aquest no serà un motiu “definitiu” per a l’aterratge de noves empreses, però ha afirmat que permetrà atraure la inversió de capital.

L’associació

Enric Urreta va ser nomenat president del 22@Network l’1 de juliol en substitució de Xavier Monzó. La nova presidència pretén “potenciar i millorar” les relacions institucionals. A més, preveu “enfortir” la relació amb altres centres tecnològics de tot el món per poder treballar en projectes conjunts i captar recursos. Per últim, planteja una línia de nous projectes per fer “més gran i millor” el districte.

Entre aquests, l’associació es planteja la creació d’una “plataforma d’indústries 4.0”, tant de transformació com de creació, i “l’enfortiment de l’ecosistema” del districte. “Podem presentar, potenciar i fer mentoria de petits projectes. Les grans companyies tenen certs recursos però a vegades els hi falta l’agilitat, mentre que a l’emprenedor a vegades li falten els recursos però té tota l’agilitat”, ha resumit Urreta.

En l’àmbit de l’associació, el president del 22@Network preveu finalitzar el mandat, de quatre anys, amb un creixement del 40% del pressupost i un 50% dels socis. Així, vol situar-se el 2024 amb un pressupost de 400.000 euros i més de 300 socis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa