Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Investigadors de Barcelona busquen en la genètica l’origen dels casos greus de Covid-19
  • CA

Molts hem sentit parlar de casos de gent jove sense patologies prèvies que ha mort o ha estat molt greu per la Covid-19. Són pocs, però impressionen i desconcerten, i els metges hi busquen l’explicació. A Barcelona s’han comptabilitzat 7.562 positius entre la població de menys de 65 anys: un 42,42% del total de 17.823 casos, segons la web de l’Ajuntament que recopila les dades. Pel que fa a la mortalitat, el percentatge és molt inferior. L’excés de mortalitat atribuïble a la Covid-19 entre el l’1 de març i el 28 de maig va ser de 111 persones en el grup d’edat de 0-64 anys. En canvi, el total d’aquest excés de mortalitat va ser de 3.370. Per tant, només el 3,29% de l’excés de mortalitat vinculat a la pandèmia era de persones de menys de 65 anys.

Aquestes dades reforcen la tesi que la gent gran és molt més vulnerable a la malaltia causada pel coronavirus SARS-CoV-2, però hi ha casos de gent jove també molt virulents i un equip d’investigadors de l’Hospital Clínic-Idibaps i l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona creuen que pot ser per causes genètiques. Per això, segons publica Diario Médico, s’ha creat un equip que ha iniciat una recerca en aquesta direcció amb mostres d’ADN de pacients de Covid-19.

La gravetat en la Covid-19, que la majoria de la població –un 80%– supera amb símptomes lleus, es produeix a causa del que els metges i científics anomenen tempesta de citocines, unes mol·lècules que reaccionen a la infecció i poden desencadenar afectacions respitòries greus, com ara la pneumònia. La investigació iniciada, amb el nom Inmungen CoV-2, intentarà aclarir quina influència té la variabilitat de gens que intervenen en la resposta immune en aquest mecanisme.

L’objectiu és trobar un mètode per preveure quins pacients poden desenvolupar aquestes complicacions greus i un tractament que permeti reduir la mortalitat de les persones infectades. Per començar a treballar, disposen de mostres de material genètic de més de mil pacients que han estat ingressats al Clínic per Covid-19. La recerca se centrarà en casos de persones de menys de 65 anys i sense patologies prèvies que puguin “emmascarar” l’evolució de la malaltia.

Més notícies
Banyistes a la platja de Sant Sebastià, fa deu dies setmanes / S.B.
Un estudi del Clínic revela l’impacte de la radiació solar en la propagació de la Covid-19
Notícia: Un estudi del Clínic revela l’impacte de la radiació solar en la propagació de la Covid-19
Comparteix
La incidència del virus és superior en les regions amb menys radiació ultra-violeta, però la llum del sol no és suficient per si sola per frenar els contagis
La funció dels centres d'atenció primària serà vital per controlar un possible rebrot en els pròxims mesos / ACN
Un CAP del Poble-sec evita visites a l’hospital al 70% dels pacients durant la Covid-19
Notícia: Un CAP del Poble-sec evita visites a l’hospital al 70% dels pacients durant la Covid-19
Comparteix
El 14,5% dels pacients va rebre un diagnòstic o sospita d'estar contagiat pel virus

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa